Τετάρτη, 17 Απριλίου

Συσκευές πιεσοθεραπείας & τι κάνει η κάθε μια!

Συσκευές πιεσοθεραπείας & τι κάνει κάθε μια!

Συσκευές πιεσοθεραπείας & τι κάνει η κάθε μια!

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός από συσκευές πιεσοθεραπείας στην αγορά. Συσκευών δηλαδή που είναι ειδικά για την άσκηση πίεσης και έτσι βοηθούν στη θεραπεία διαφόρων ασθενειών.
Τα περισσότερες από αυτές τις συσκευές είναι φτιαγμένες από ξύλο, πλαστικό και λάστιχο. Είναι καλά να συμβουλευόμαστε έναν ειδικό, προτού αγοράσουμε και χρησιμοποιήσουμε ένα όργανο πιεσοθεραπείας .

Παρακάτω θα δείτε μερικές από τις συσκευές που χρησιμοποιούνται στην πιεσοθεραπεία.

Συσκευές πιεσοθεραπείας

Λοστός

Αυτό είναι ένα μακρύ όργανο με μεγάλο αριθμό μικρών εξοχών σε σχήμα πυραμιδας. Είναι φτιαγμένο από πλαστικό, ξύλο, λάστιχο ή μέταλλο.

Χρησιμοποιείται για την άσκηση πίεσης στα αντανακλαστικά σημεία των χεριών και των
ποδιών. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε περιοχή κοντά σε οστά, γιατί μπορεί να τραυματίσει τα κοντινά νεύρα. Η πίεση που εξασκείται με τον λοστό πρέπει να είναι μέτρια κι όχι ισχυρή.

Κυλινδρικός λοστός ή μίνι κύλινδρος

Κι αυτή η συσκευές έχει μεγάλο αριθμό μικρών εξοχών σε σχήμα πυραμίδας. Επιπρόσθετα, έχει ένα χερούλι που ενώνει τις δυο πλευρές.

Μπορείς να κυλήσεις το όργανο στη περιοχή που θέλεις να διεγείρης. Συνήθως συστήνεται για την άσκηση πίεσης σε ευαίσθητα μέρη του σώματος. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στο λαιμό και
στα πλαϊνά μέρη των δακτύλων, τρεις φορές σε κάθε πλευρά.

Κύλινδρος ποδιού

Αυτό είναι ένα μακρύ όργανο που μοιάζει με ράβδο και έχει επίσης ένα μεγάλο αριθμό μικρών
εξοχών με σχήμα πυραμίδας.

Ο κύλινδρος ποδιού συστήνεται συνήθως για τη πίεση των γενικών αντανακλαστικών σημείων
στο πόδι. Κάθισε σε μια καρέκλα, βάλε το πόδι πάνω στο κύλινδρο και κούνησέ το μπρος-πίσω για τρία λεπτά. Επανάλαβε την ίδια διαδικασία για το άλλο πόδι. Το όργανο αυτό τονώνει το σώμα, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και σε κάνει έτσι να νιώθεις πιο ενεργητικός.

Κύλινδρος χεριού

Είναι παρόμοιος με το κύλινδρο του ποδιού αλλά μικρότερος και συστήνεται για τη διέγερση των αντανακλαστικών σημείων στα χέρια.

Χρειάζεται να πιέσεις και να κυλήσεις το όργανο ανάμεσα στις παλάμες για 2 3 λεπτά. Ο κύλινδρος του χεριού ανακουφίζει την ένταση, το σωματικό πόνο γενικά, και την εξάντληση.

Μαγνητικός κύλινδρος για τη σπονδυλική στήλη

Αυτός ο κύλινδρος είναι καμωμένος από τέσσερις μαγνητικούς τροχούς και χρησιμοποιείται για τη
σπονδυλική στήλη.

Οι τροχοί πιέζουν τις δυο πλευρές της σπονδυλικής στήλης κι έτσι διεγείρουν τα αντανακλαστικά σημεία στη περιοχή. Χρειάζεται να ασκήσεις αργή και όχι υπερβολική πίεση με το κύλινδρο και να τον κινήσεις από το λαιμό μέχρι τα ισχία και προς τις δυο κατευθύνσεις. Μπορείς ακόμα να κινήσεις το κύλινδρο μέχρι και τα πόδια.

O κύλινδρος αυτός συστήνεται συνήθως για την αυχενική σπονδύλωση, τον πόνο της πλάτης και την ισχιαλγία.

Δυναμικό Χαλάκι

Ονομάζεται επίσης μαξιλαράκι πυραμίδας. Έχει μικρές εξοχές σε σχήμα πυραμίδας και είναι καμπυλωτό στο μέσοι για να μπορεί να αναπαύεται η σόλα.

Το περπάτημα στο δυναμικό χαλάκι για 3 – 5 λεπτά μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της στομαχικής οξύτητας, του διαβήτη και του πόνου της πλάτης, να ανακουφίσει την ένταση, να μειώσει το βάρος και να αυξήσει την ενέργεια.

Είναι επίσης αποτελεσματικό για το πονοκέφαλο, την ημικρανία, την ιγμορίτιδα, το άσθμα, την αϋπνία και την απώλεια μνήμης. Για να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα πρέπει να χρησιμοποιούμε το δυναμικό χαλάκι δυο φορές την ημέρα  νωρίς το πρωί και πριν τον ύπνο.

Σε περίπτωση που το δέρμα των ποδιών σου είναι πολύ ευαίσθητοι μπορείς να καλύψεις το δυναμικό χαλάκι με ένα λεπτό ρούχο πριν το χρησιμοποιήσεις.

Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι διατίθενται διάφοροι τύποι από δυναμικά χαλάκια, οπότε χρειάζεται να ρωτήσεις ένα ειδικό, για να σου προτείνει το πιο αποτελεσματικό.

Πολυσχιδές μασάζερ

Αυτό το όργανο έχει τέσσερις σειρές από ρόδες που ενώνονται μ’ ένα χερούλι.

Είναι πολύ αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση της φυσικής και πνευματικής κούρασης, καθώς απελευθερώνει τους φραγμούς στη ροή της ζωτικής ενέργειας του σώματος.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξασκήσει πίεση σε κάθε μέρος του σώματος. Συνήθως συστήνεται για το πονοκέφαλο, την διανοητική ένταση, την αϋπνία, και τον πόνο στη πλάτη και τους ώμους.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *