Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου

Κάνετε στον εαυτό σας το πιο απολαυστικό μασάζ!

Κάνετε στον εαυτό σας το πιο απολαυστικό μασάζ!

Κάνετε στον εαυτό σας το πιο απολαυστικό μασάζ!

Πριν κάνετε μασάζ σε κάποιον άλλον, είναι καλή ιδέα να εξασκηθείτε κάνοντας μασάζ στον εαυτό σας. Με τον τρόπο αυτό θα αναπτύξετε την ευαισθησία σας, θα μάθετε πόση πίεση να χρησιμοποιείτε και πώς να αγγίζετε και να μαλάσσετε το σώμα.
Το μασάζ στον εαυτό σας δεν είναι ποτέ τόσο χαλαρωτικό όσο το μασάζ που σας κάνει κάποιος άλλος. Παρ’ όλα αυτά, είναι καλό για να απελευθερώσετε την ένταση από τους μυς και το γενικό στρες, και να προσφέρετε στον εαυτό σας μια αίσθηση ηρεμίας και αισιοδοξίας.

Έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι μπορείτε να το κάνετε χωρίς να είναι απαραίτητη η παρουσία κάποιου άλλου, άρα μπορείτε να κάνετε μασάζ στον εαυτό σας όπου και όποτε θέλετε. Για παράδειγμα, σας πιάνει πονοκέφαλος μπροστά στον υπολογιστή σας; Σηκωθείτε, τεντωθείτε και στη συνέχεια κάντε μασάζ στους ώμους και στον αυχένα σας.

Το καλύτερο μασάζ στον εαυτό σας γίνεται στο σπίτι, χρησιμοποιώντας ένα μείγμα αιθέριων ελαίων ανακατεμένο σε ένα λάδι βάσης. Δυστυχώς, δεν μπορείτε να κάνετε μασάζ στην πλάτη σας,
αλλά μπορείτε να φτάσετε τα περισσότερα άλλα μέρη του σώματός σας.

Κάντε τουλάχιστον έξι κινήσεις απλώματος, ανεβοκατεβαίνοντας σε κάθε μέρος του σώματός σας που δουλεύετε. Φυσικά, μπορείτε να συνεχίσετε με τις κινήσεις αυτές όσο θέλετε. Στη συνέχεια, κάντε κάποιες κινήσεις ζυμώματος και τριβής για να απελευθερώσετε τη βαθιά μυϊκή ένταση.

Για να κάνετε μασάζ στον εαυτό σας θα χρειαστείτε:

  • Ένα στρωματάκι
  • Πετσέτες
  • Αιθέρια έλαια της επιλογής σας, αναμεμειγμένα σε λάδι βάσης σε ένα μικρό πιατάκι

Κάνετε μασάζ στον εαυτό σας σε πέλματα και πόδια

Το μασάζ των ποδιών είναι χαλαρωτικό η ρεφλεξολογία είναι ένα εξειδικευμένο μασάζ των πελμάτων με ευεργετικά αποτελέσματα για όλο το σώμα.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

1.Καθίστε αναπαυτικό πάνω στο στρωματάκι. Βάλτε δίπλα σας το πιατάκι με το λάδι του μασάζ. Βγάλτε οποιοδήποτε ρούχο καλύπτει τα πόδια και τα πέλματά σας. Καλύψτε τα πόδια σας με μια πετσέτα.
2.Βάλτε λίγο λάδι στα χέρια σας και κάντε κινήσεις απλώματος σε όλο το ένα πέλμα, αυξάνοντας σταδιακά την κίνηση. Προχωρήστε σε κινήσεις ζυμώματος και στη συνέχεια σε τριβή στις πατούσες. Οι έντονες και σταθερές μαλάξεις αφήνουν μια πολύ ευχάριστη αίσθηση. Τελειώστε με κινήσεις απλώματος και επαναλάβετε στο άλλο πέλμα.

Κάνετε μασάζ στον εαυτό σας σε πέλματα και πόδια

3.Βάλτε μπόλικο λάδι στα χέρια σας. Κάντε μεγάλες κινήσεις απλώματος κατά μήκος ολόκληρου του ποδιού σας, Στη συνέχεια κάντε κινήσεις ζυμώματος, αλλά αποφύγετε το μπροστινό μέρος της γάμπας. Κάντε Κάποιες κινήσεις τριβής στους μηρούς, εάν έχετε κυτταρίτιδα, και ολοκληρώστε εκ νέου με κάποιες κινήσεις απλώματος. Επαναλάβετε όλη διαδικασία στο άλλο πόδι.

Κάνετε μασάζ στον εαυτό σας σε χέρια, μπράτσα και κοιλιακή περιοχή

Τα χέρια μας δουλεύουν σκληρά όλη τη μέρα και ένα χαλαρωτικό μασάζ θα τους είναι ευπρόσδεκτο.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

1.Καθίστε αναπαυτικά σε ένα στρωματάκι στο πάτωμα. Βγάλτε τα ρούχα από τα χέρια και τα μπράτσα.

2.Βάλτε λίγο λάδι στα χέρια σας και κάντε κινήσεις απλώματος και στα δύο χέρια, αυξάνοντας σταδιακά την πίεση. Περάστε στις κινήσεις ζυμώματος και στη συνέχεια κάντε έντονες κινήσεις
τριβής στις παλάμες σας.

Κάνετε μασάζ στον εαυτό σας σε χέρια, μπράτσα και κοιλιακή περιοχή

3.Λαδώστε το ένα σας χέρι και κάντε κινήσεις απλώματος σε ολόκληρο το μπράτσο του άλλου χεριού. Συνεχίστε με κινήσεις ζυμώματος με το ένα χέρι σε όλο το επάνω μέρος του μπράτσου. Ολοκληρώστε με κινήσεις απλώματος. Επαναλάβετε τη διαδικασία στο άλλο χέρι.

4.Λαδώστε τα χέρια σας. Κάντε κυκλικές κινήσεις απλώματος σε όλη την κοιλιακή περιοχή και στο
διάφραγμα, ακολουθώντας μια ροή σύμφωνα με τη φορά του ρολογιού. Συνεχίστε με ζύμωμα στις πλευρές της κοιλιακής περιοχής και ολοκληρώστε με κινήσεις απλώματος.

Κάνετε μασάζ στον εαυτό σας σε αυχένα και ώμοι

Ο αυχένας και οι ώμοι εύκολα συσσωρεύουν ένταση και στρες και είναι τα σημεία του σώματος που ευεργετούνται περισσότερο από τα άλλα από ένα μασάζ.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

1.Καθίστε αναπαυτικά σε ένα στρωματάκι που έχετε τοποθετήσει στο πάτωμα και καλύψει με μια
πετσέτα. Βγάλτε όλα τα ρούχα από το πάνω μέρος του σώματός σας και τυλίξτε την κοιλιακή περιοχή και το στήθος σας με μια πετσέτα. Μαζέψτε τα μαλλιά σας, αν χρειάζεται, ώστε να αποκαλύψετε όλον τον αυχένα σας.

2. Βάλτε λίγο λάδι στα χέρια σας και κάντε κινήσεις απλώματος στον αυχένα και στους ώμους σας, αυξάνοντας σταδιακά την πίεση.

Κάνετε μασάζ στον εαυτό σας σε αυχένα και ώμοι

3.Περάστε στις κινήσεις ζυμώματος στον έναν ώμο και δουλέψτε με σταθερότητα τους μυς. Κάντε μικρές κυκλικές κινήσεις τριβής στους μυς των ώμων, όπου αισθάνεστε μακροχρόνια πίεση και ένταση. Επαναλάβετε τη διαδικασία στον άλλο ώμο. Ολοκληρώστε με κινήσεις απλώματος.

4.Τοποθετήστε τα ακροδάχτυλά σας στο πίσω μέρος του κεφαλιού, εκατέρωθεν του αυχένα, και κάντε κινήσεις τριβής πάνω-κάτω στους μυς του αυχένα. Αποφύγετε την άσκηση πίεσης στους σπονδύλους. Ολοκληρώστε με κινήσεις απλώματος.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *