Σάββατο, 13 Απριλίου

Τι είναι υπνική άπνοια; τι συμπτώματα έχει;

Τι είναι υπνική άπνοια; τι συμπτώματα έχει;

Τι είναι υπνική άπνοια; τι συμπτώματα έχει;

Στο σημερινό άρθρο θα μάθετε τι είναι η υπνική άπνοια και τι συμπτώματα έχει. Η υπνική άπνοια είναι μία κατάσταση κατά την οποία οι μυς του φάρυγγα στο πλάι και στο πίσω μέρος του λαιμού χαλαρώνουν τόσο πολύ στη διάρκεια του ύπνου που η αναπνοή σταματά για μερικά δευτερόλεπτα.

Όταν συμβαίνει αυτό, ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται την έλλειψη οξυγόνου στο αίμα, ξυπνά τόσο ώστε να διεγείρει τους μυς και να πάρετε βαθιά αναπνοή.
Κατόπιν πέφτετε σε βαθύ ύπνο ξανά και το ίδιο συμβαίνει ξανά και ξανά χωρίς να το καταλαβαίνετε. Το αποτέλεσμα της υπνικής άπνοιας είναι ότι υποφέρετε από έλλειψη ύπνου και οξυγόνου και ξυπνάτε εξαντλημένοι. 0/η σύντροφός σας παραπονείται συχνά για το έντονο
ροχαλητό σας.

Τι είναι υπνική άπνοια; τι συμπτώματα έχει;

Είδη υπνικής άπνοιας

Έχουμε την αποφρακτική άπνοια, πιο σπάνια την κεντρική υπνική άπνοια που ο εγκέφαλος ή το νευρικό σύστημα δε δίνουν εντολή στους μυς ελέγχου της αναπνοής.

Επίσης την μικτή υπνική άπνοια, που είναι συγχρόνως η αποφρακτική και κεντρική υπνική άπνοια.
Μπορεί κάποια στιγμή η αναπνοή σας να κάνει διακοπές περιστασιακά και είναι φυσιολογικό.

Εάν όμως συμβαίνει πάνω από 5 φορές την ώρα, πάσχετε από υπνική άπνοια. Σε βαριές περιπτώσεις, οι διακοπές της αναπνοής μπορεί να συμβούν περισσότερες από 30 φορές
την ώρα.

Πάντως η άμεση επίσκεψη στο γιατρό μας πρέπει να γίνει το συντομότερο. Μόλις εντοπίσουμε τα πρώτα συμπτώματα, και εκείνος θα μας καθοδηγήσει για την λύση του προβλήματος μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *