Τετάρτη, 16 Ιουνίου

Βοδινό με Κάρι ρύζι, και σάλτσα με αγγούρι!

Βοδινό με Κάρι ρύζι, και σάλτσα με αγγούρι!

Βοδινό με Κάρι ρύζι, και σάλτσα με αγγούρι!

Tα κομμάτια από βοδινό με Κάρι που σιγοβράζουν θα σας γεμίσουν ανυπομονησία πολύ πριν αποκτήσει η σάλτσα τη σκουροκόκκιγη εμφάνισή της. Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι, σάλτσα με αγγούρι και τσάτνεϊ μάνγκο.




Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά

Συνολικός χρόνος μαγειρέματος 2 ώρες

Μερίδες 4

Για το βοδινό με Κάρι ρύζι, και σάλτσα με αγγούρι θα χρειαστείς

  • 750γρ. βοδινό για βραστό ή ραγού
  • 2 κ.σ. ινδικό βούτυρο ghee ή λάδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 2 πράσινα τσίλι, ξεσποριασμένα και σε λωρίδες
  • 1/4 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
  • 1 1/2 κ.γ. τριμμένο κολίανδρο
  • 1 1/2 κ.γ. τριμμένη κουρκούμη
  • 1 κ.γ. γκαράμ μασάλα (ινδικό μίγμα μπαχαρικών)
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο τσίλι
  • 1 1/2 κ.γ. τριμμένο κύμινο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 375 ml καστανό ζωμό
  • 2 μεγάλες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και πολύ ψιλοκομμένες
  • 150 ml γάλα καρύδας
  • 200γρ. φύλλα σπανάκι
  • 100γρ. γιαούρτι, ανακατεμένο να γίνει απαλό

Εκτέλεση

1 Αφαιρείτε λίπη και μεμβράνες από το βοδινό και το κόβετε σε κύβους των 3 εκ. Ζεσταίνετε το ghee ή το λάδι σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτετε το βοδινό και τσιγαρίζετε σε δόσεις για περίπου 3 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει. Το αφήνετε στην άκρη. Βάζετε στο σκεύος τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τσιγαρίζετε για 2-3 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ: Ταϊλανδέζικο μοσχάρι με κάρυ & γλυκοπατάτα

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, προσθέτετε τα τσίλι, το γαρίφαλο, τον κολίανδρο, την κουρκούμη, το γκαράμ μασάλα, τη σκόνη τσίλι, το κύμινο και το αλάτι. Συνεχίζετε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Αν στο τέλος σάς φαίνεται πως μπορεί να αρπάξει, προσθέτετε μερικές κ.σ. από το ζωμό.

Βοδινό με Κάρι

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ: 7 καλοκαιρινές συνταγές που μυρίζουν Μεσόγειο!

2 Προσθέτετε τις ντομάτες και βάζετε ξανά το κρέας στο σκεύος. Ρίχνετε το ζωμό να φτάσει σχεδόν στο ύψος του κρέατος και αφήνετε να πάρει βράση. Σκεπάζετε και ψήνετε στο φούρνο στους 170C για 1 ώρα και 20 λεπτά. Αν το Κάρι στεγνώσει πολύ, προσθέτετε λίγο α- κόμη ζωμό. Ελέγχετε αν το κρέας είναι μαλακό και, αν χρειάζεται, συνεχίζετε για άλλα 15-20 λεπτά. Προσθέτετε το σπανάκι και το γάλα καρύδας και ψήνετε άλλα 10′ λεπτά. Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ: Μοσχαράκι με μανιτάρια & βουτήματα αρωματικών!

3 Αμέσως πριν σερβίρετε αναμιγνύετε το γιαούρτι στο Κάρι. Σερβίρετε ζεστό με ρύζι μπασμάτι.

Συμβουλή: Όταν σοτάρετε το κρέας, πρέπει να έχετε δυνατή φωτιά και μόνο μια στρώση κρέατος κάθε φορά. Διαφορετικά θα βγουν οι χυμοί του κρέατος και, αντί να ψηθεί, θα βράσει.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *