Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου

7 καλοκαιρινές συνταγές που μυρίζουν Μεσόγειο!

7 καλοκαιρινές συνταγές που μυρίζουν Μεσόγειο!

7 καλοκαιρινές συνταγές που μυρίζουν Μεσόγειο!

Κάντε το καλοκαιρινό τραπέζι να δείχνει μαγικό παντρεύοντας το αγαπημένο σας κρασί με



7 καλοκαιρινές συνταγές που μυρίζουν Μεσόγειο.

1.ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΟΝΦΙ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΟΝΦΙ(προετοιμασία μαγείρεμα 40′)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 12 ΑΤΟΜΑ

  • 4 μελιτζάνες
  • 8 κλωναράκια θυμάρι
  • 4 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • ξίδι μπαλσάμικο
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Κόβετε τις μελιτζάνες σε κομμάτια των 4 εκ. Τις σοτάρετε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.

2. Στη συνέχεια τις τοποθετείτε σε ένα ταψί και αλατοπιπερώνετε. Με ένα μαχαίρι ανοίγετε μια μικρή τρύπα στη μέση κάθε κομματιού και βάζετε μέσα από σκελίδα σκόρδο 2 κλωναράκια θυμάρι, κλωναράκι δεντρολίβανο. Περιχύνετε με ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες μπαλσάμικο.

3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 800 C και ψήνετε για 30′ μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.

2.ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ(προετοιμασία 20 μαγείρεμα 45′)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 12 ΑΤΟΜΑ

  • 12 κολοκυθάκια
  • 300 γραμμ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 6 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 20 γραμμ. ρικότα
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 φλιτζ. φύλλα φασκόμηλο
  • ψιλοκομμένα ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κόβετε το πάνω μέρος από κάθε κολοκύθι. Με ένα μαχαίρι αφαιρείτε το εσωτερικό του.

2. Σε ένα τηγάνι με 2 κ,σ. ελαιόλαδο σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για 10′ τα κρεμμύδια, την ψίχα από το κολοκύθι, 2 φύλλα φασκόμηλο και αλατοπιπερώνετε.

3. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά. Προσθέτετε την παρμεζάνα, τη ρικότα τους κρόκους και ανακατεύετε.

4. Με ένα κουτάλι γεμίζετε τα κολοκύθια με το παραπάνω μείγμα. Γαρνίρετε το καθένα με λίγο φασκόμηλο και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί.

5. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 C. Ψήνετε για 30′. Σερβίρονται χλιαρά ή και κρύα.

3.ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 . Παίρνετε ό μπαγκέτες και τις ανοίγετε στα δύο.

2. Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί και τις ψήνετε μέχρι να ροδίσουν.

3. Μόλις είναι έτοιμες τις αλείφετε με ελαιόλαδο και συμπληρώνετε με σκόρδο.

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Με ντομάτες και κάππαρη: Σε ένα μπολ ανακατεύετε 200 γραμμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. ρίγανη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο 2 κ.σ. κάππαρη κομμένη σε κομμάτια.

Με πράσινη πιπεριά: Σε ένα μπολ αναμειγνύετε 3 πράσινες πιπεριές ψημένες και κομμένες σε λωρίδες, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση αλάτι, πιπέρι.Γαρνίρετε με 2 ωμές πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες.

Με ψητές μελιτζάνες: Σοτάρετε σε ελαιόλαδο μελιτζάνα κομμένη σε κομμάτια σκόρδο θυμάρι και αλάτι.

Με αγκινάρες και αμύγδαλα: Σε ένα μπολ ανακατεύετε 2 ή 3 αγκινάρες βραστές, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, φύλλα μαϊντανό ψιλοκομμένα, 1/2 σκελίδα σκόρδο κ.σ. αμύγδαλα σε σκόνη, αλάτι, πιπέρι και γαρνίρετε με αγκινάρες ψημένες.

Με λιαστές ντομάτες: Σε ένα μπολ αναμειμύετε 2 λιαστές ντομάτες, 2 κ.σ. ελαιόλαδο 2 φύλλα βασιλικό ψιλοκομμένα. Γαρνίρετε με λιαστές ντομάτες κομμένες σε λωρίδες.

Με πέστο από φιστίκια: Σε ένα μπολ ανακατεύετε 100 γραμμ. φιστίκια αποφλοιωμένα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, κ.γ. μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι. Γαρνίρετε με φιστίκια ψιλοκομμένα.

Με κόκκινες πιπεριές: Σε ένα μπολ αναμειγνύετε 2 κόκκινες πιπεριές ψητές και κομμένες σε λωρίδες μαζί με 3 κ.σ. ελαιόλαδο και κ.γ. ρίγανη. Γαρνίρετε με ελιές.

7 καλοκαιρινές συνταγές που μυρίζουν Μεσόγειο!

4.ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 12 ΑΤΟΜΑ

(προετοιμασία 40′ μαγείρεμα 30′)

  • 1 κιλό ζυμαρικά κοχύλια
  • 5-6 ντομάτες
  • 300 γραμμ. τριμμένη φρυγανιά
  • αντζούγιες
  • 2 κ.σ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μέντα ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 5 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 . Κόβετε τις ντομάτες στη μέση και τις αδειάζετε με ένα κουτάλι.

2. Σε ένα τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σοτάρετε σε σιγανή φωτιά τις αντζούγιες και το σκόρδο. Περιμένετε για λίγα λεπτά και αφαιρείτε το σκόρδο.

3. Προσθέτετε την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύετε μέχρι να ροδίσουν τα υλικά. Συμπληρώνετε με την παρμεζάνα και τα μυρωδικά.

4. Γεμίζετε τις ντομάτες με το παραπάνω μείγμα. Σε ένα ταψί στρώνετε ένα κομμάτι λαδόχαρτο και τοποθετείτε τις ντομάτες. Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε στους 200 C για 2σ-25′.

5. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύετε μέχρι να γίνουν al dente. Τα αφήνετε να κρυώσουν, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε.

6. Τα σερβίρετε σε μια σαλατιέρα μαζί με τις γεμιστές ντομάτες και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

5.ΨΗΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΚΡΑΣΙ

ΨΗΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΚΡΑΣΙ(προετοιμασία 30′, μαγείρεμα ] ώρα και ] 51)

ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ 1 2 ΑΤΟΜΑ

  • 2 κιλά μοσχάρι φιλέτο δεμένο σε ρολό
  • 6 κρεμμύδια φρέσκα
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
  • θυμάρι
  • φασκόμηλο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ

  • 600 γραμμ. τόνο σε ελαιόλαδο
  • 2 φιλέτα αντζούγιας
  • 60 γραμμ. κάππαρη
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο ζωμός από κρέας
  • 240 γραμμ. μαγιονέζα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αλείφετε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο, το γαρνίρετε με θυμάρι φασκόμηλο και αλατοπιπερώνετε.

2. Το τοποθετείτε σε ένα ταψί μαζί με το καρότο και το σέλινο και το ψήνετε στους 200 C για 1 ώρα και 15′. Στη μέση του ψησίματος προσθέτετε τα κρεμμύδια και περιχύνετε με το κρασί.

3. Μόλις το μοσχάρι είναι έτοιμοι το αφήνετε να κρυώσει και σουρώνετε το ζωμό.

4. Για τη σος: Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον τόνο, την αντζούγια τη μισή κάππαρη, το μαϊντανό, το ζωμό από το κρέας και τη μαγιονέζα.Κρατάτε τη σος στο ψυγείο.

5. Κόβετε το κρέας σε λεπτές φέτες, συμπληρώνετε με τη σος και γαρνίρετε με την υπόλοιπη κάππαρη και τα ψητά κρεμμύδια.

6.ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΚΡΑΣΙ

(προετοιμασία αναμονή 2 ώρες)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 12 ΑΤΟΜΑ

  • 20 ροδάκινα
  • 2 κ.σ. φρέσκια λουίζα
  • 1 φλιτζ. λουίζα βρασμένη με 3 κ.γ. ζάχαρη άχνη
  • 1 λίτρο ροζέ κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Ξεφλουδίζετε τα ροδάκινα και τα κόβετε στα τέσσερα.

2. Τα μαρινάρετε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το κρασί, τη βρασμένη λουίζα και τα τοποθετείτε στο ψυγείο για δύο ώρες.

3. Σερβίρετε σε ποτήρια και γαρνίρετε με φρέσκια λουίζα.

7.ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ

7.ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ

 

(προετοιμασία 25′, αναμονή 2 ώρες)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 12 ΑΤΟΜΑ

  • 1 καρπούζι 4 κιλά
  • 3 πεπόνια κίτρινα
  • 2 πεπόνια πράσινα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Κόβετε το πάνω μέρος (περίπου 4 εκ.) από το καρπούζι.

2. Με ένα κουτάλι αφαιρείτε το εσωτερικό μέχρι να αδειάσει και να σχηματιστεί ένα μπολ.

3. Πετάτε τα σπόρια και κόβετε την ψίχα σε τρίγωνα κομμάτια των 3 εκ.

4. Κόβετε τα πεπόνια σε κομμάτια του ίδιου μεγέθους και βγάζετε τα σπόρια και τη φλούδα.

5. Τα τοποθετείτε όλα σε μια σαλατιέρα και τα βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες.

6. Τα ρίχνετε μέσα στο εσωτερικό του καρπουζιού και σερβίρετε.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!