Κυριακή, 3 Νοεμβρίου

Ταϊλανδέζικο μοσχάρι με κάρυ & γλυκοπατάτα

Ταϊλανδέζικο μοσχάριΗ Ταϊλανδέζικη κουζίνα εκτός από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και ψάρι, μπορεί να γευθεί κανείς νουντλς και ντάμπλινγκ φτιαγμένα από ρυζάλευρο, πικάντικες σάλτσες, αρωματισμένες με φρέσκο κορίανδρο, σκόρδο, πιπερόριζα, γκαλανγκάλ, χυμό μοσχολέμονου και πολλά άλλα.Σήμερα θα σου δώσω μια Ταϊλανδέζικη συνταγή με μοσχάρι που νομίζω ότι θα σου αρέσει πολύ.Δες λοιπόν πως θα φτιάξεις Ταϊλανδέζικο μοσχάρι με κάρυ & γλυκοπατάτα!


Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 15′
Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες

Για το Ταϊλανδέζικο μοσχάρι με κάρυ & γλυκοπατάτα θα χρειαστείς

  • 4 Κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 900 γραμμ. μοσχάρι, κομμένο σε κύβους
  • 3 Κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • Ι κομμάτι 5 εκατοστών φρέσκια ρίζα τζίντζερ, ξεφλουδισμένη και τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1/2 πιπεριά τσίλι κόκκινη, κομμένη σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας πολτό ντομάτας
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας κόκκινη πάστα κάρυ Ταϊλάνδης (ή λιγότερο αν θέλεις πιο ήπια γεύση)
  • 2 κουτιά 400 γραμμ. γάλα καρύδας
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • Αλάτι’ και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 300 γραμμ. γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους 2 εκατοστών
  • 125 γραμμ. καλά πλυμένο σπανάκι
  • Ρύζι βρασμένο για να συνοδεύσεις το φαγητό

Εκτέλεση:

1. Προθέρμανε το φούρνο στους 160c.
2.Σ ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι ρίχνετε το μισό από το ηλιέλαιο. Πρόσθεσε το ψιλοκομμένο μοσχάρι και το σόταρε μέχρι να ροδίσει. Ρίξε το υπόλοιπο ηλιέλαιο, τα κρεμμύδια, το τζίντζερ, το λιωμένο σκόρδο και τις πιπεριές. Σόταρε δυο-τρία λεπτά ακόμη και στη συνέχεια πρόσθεσε τον πολτό της ντομάτας και την πάστα κάρυ, ανακατεύοντας καλά για 30 δευτερόλεπτα περίπου, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Ταϊλανδέζικο μοσχάρι με κάρυ & γλυκοπατάτα!

3. Πρόσθεσε το γάλα της καρύδας, το μέλι και τα καρυκεύματα.Μόλις αρχίζει να κοχλάζει το φαγητό,κάλυψε το σκεύος με το καπάκι του και τοποθέτησε το στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.

Ταϊλανδέζικο μοσχάρι με κάρυ & γλυκοπατάτα!

4. Τοποθέτησε το τηγάνι πίσω στην εστία. Πρόσθεσε τις κομμένες σε κύβους γλυκοπατάτες,
φέρε το μείγμα σε σημείο βρασμού, κάλυψε το και βάλε το στο φούρνο για ακόμη 20 έως
25 λεπτά ή μέχρι το κρέας να είναι τρυφερό και η γλυκοπατάτα να έχει ψηθεί. Πρόσθεσε τα φύλλα από το σπανάκι και ανακάτεψε μέχρι μαραθούν.
Σέρβιρε με βρασμένο ρύζι.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

Μοσχαράκι με μανιτάρια & βουτήματα αρωματικών!

Νιόκι με τρία τυριά σπιτικά & χειροποίητα!

Κοτόπουλο λεμονάτο με σπανάκι και κάππαρη

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *