Κυριακή, 19 Ιανουαρίου

Μοσχαράκι με μανιτάρια & βουτήματα αρωματικών!

 

Μοσχαράκι με μανιτάρια

Κάτω από τα φουσκωμένα και χρυσοροδισμένα βουτήματα βρίσκεται ένα πλούσιο, μαλακό μοσχαράκι μαγειρεμένο με μανιτάρια, ιδανικό για να νικήσει το χειμωνιάτικο κρύο.Μάθε τη συνταγή και απόλαυσε το με την οικογένεια ή τους φίλους σου!


Μοσχαράκι με μανιτάρια & βουτήματα αρωματικών!

Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος μαγειρέματος 2 ώρες
Μερίδες 4-5

Για το μοσχαράκι με μανιτάρια θα χρειαστείς:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 750γρ. φέτα από λαιμό ή καλής ποιότητας μοσχαρίσιο κρέας για βραστό ή ψητό κατσαρόλας, κομμένο σε κύβους των 2,5 εκ.
  • 2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
  • Ι σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • Ι κ.σ. αλεύρι
  • 200 ml κόκκινο κρασί
  • Ι κ.γ. τοματοπελτέ
  • 250γρ.μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα
  • Για τα βουτήματα αρωματικών θα χρειαστείς:
  • 250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 60γρ. ανάλατο βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κύβους
  • Ι κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα αρωματικά, όπως μαϊντανός, δεντρολίβανο ή θυμάρι
  • 115 ml κρέμα γάλακτος
  • Ι αυγό, χτυπημένο

Εκτέλεση:
1#Προθέρμανε το φούρνο στους 150C. Ζέστανε το λάδι σε μια πυρίμαχη κατσαρόλα ώσπου να κάψει.Τσιγάρισε σε δόσεις το κρέας προσέχοντας να μην παραγεμίζεις το σκεύος, για 3-4 λεπτά κάθε φορά,και το αφήνεις στην άκρη.

Μοσχαράκι με μανιτάρια & βουτήματα αρωματικών!

2#Προσθέτεις τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο και τσιγαρίζεις για 2 λεπτά. Πασπαλίζεις πάνω τους το αλεύρι και ανακατεύεις με ξύλινη κουτάλα, ξύνοντας τον πάτο του σκεύους. Τσιγαρίζεις για περίπου 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να ροδίσει το μείγμα. Ρίχνεις σταδιακά το κρασί, 200 ml νερό και τον τοματοπελτέ και αλατοπιπερώνεις. Συνεχίζεις το ανακάτεμα ώσπου να αρχίσει να πήζει το μείγμα, βάζεις ξανά το κρέας στο σκεύος, προσθέτεις τα μανιτάρια και ανακατεύεις ώσπου να βράσει. Σκεπάζεις και είτε μαγειρεύεις σε χαμηλή θερμοκρασία στο μάτι είτε στο φούρνο για 1 και 1/2 ώρα.

3#Ξεκινάς την προετοιμασία των βουτημάτων περίπου 10 λεπτά προτού τελειώσει το κρέας. Κοσκινίζεις το αλεύρι με αλάτι σε ένα φαρδύ μπολ, προσθέτεις το βούτυρο και τρίβεις με τα δάχτυλα. Όταν το μείγμα μοιάζει με τρίμματα, προσθέτεις τα μυρωδικά. Με ένα μαχαίρι με στρογγυλή λάμα αναμειγνύεις την κρέμα γάλακτος και ανακατεύεις ώσπου να εξαφανιστεί το αλεύρι
και το μείγμα να έχει μεγάλους σβόλους. Κάνεις μια πρόχειρη μπάλα. Μεταφέρεις σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνεις γρήγορα μέχρι να μαλακώσει. Ανοίγεις τη ζύμη με την παλάμη σου σε πάχος 1,5 εκ. και με κουπ πατ κόβεις περίπου δέκα δίσκους διαμέτρου 5 εκ.

Μοσχαράκι με μανιτάρια & βουτήματα αρωματικών!

4#Βγάζεις το σκεύος από το φούρνο και ανεβάζεις τη θερμοκρασία στους 200C. Αραδιάζεις τα βουτήματα στην επιφάνεια του ψητού και τα αλείφεις από πάνω με το αυγό. Βάζεις το σκεύος στην επάνω σχάρα του φούρνου, ξεσκεπάζεις και ψήνεις για 12 λεπτά ή ώσπου να φουσκώσουν και να ροδίσουν τα βουτήματα.

Tips:Αν δεν θέλεις να βάλεις κρέμα γάλακτος, πρόσθεσε 1 κ.σ. χυμό λεμονιού σε φρέσκο γάλα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

Νιόκι με τρία τυριά σπιτικά & χειροποίητα!

Αρωματικά πολίτικα σουτζουκάκια

Καρμπονάρα αλλιώτικη από τις άλλες!

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *