Τρίτη, 18 Ιανουαρίου

Ζεστό σουφλέ με Κουαντρό και πορτοκάλι!

Ζεστό σουφλέ με Κουαντρό και πορτοκάλι!

Ζεστό σουφλέ με Κουαντρό και πορτοκάλι!

Ένα υπέροχα φουσκωμένο και ζεστό σουφλέ, που μένει αξέχαστο. Αυτό το εντυπωσιακό γλυκό, που ευωδιάζει από το διακριτικό άρωμα πορτοκαλιού, θα προκαλέσει αίσθηση ακόμη και στους πιο απαιτητικούς συνδαιτυμόνες.

Χρόνος προετοιμασίας 35 λεπτά

Συνολικός χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά

Υλικά για 6 μερίδες ζεστό σουφλέ

  • βούτυρο για άλειμμα, μαλακωμένο
  • 110 γρ. ψιλή ζάχαρη, συν επιπλέον για το πασπάλισμα
  • 2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.σ. Κουαντρό
  • 250 ml γάλα
  • 1/2 λουβί βανίλιας, χαραγμένο στη μέση
  • 4 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. κορνφλάουρ
  • κοσκινισμένη άχνη, για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

1 Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C. Αλείφετε με το βούτυρο έξι φορμάκια σουφλέ 8 χ 4 εκ., δουλεύοντας το πινέλο από τη βάση προς τα πάνω. Τα αφήνετε στο ψυγείο να σφίξει το βούτυρο και επαναλαμβάνετε.




2 Μισογεμίζετε τα φορμάκια με λίγη ζάχαρη και, χωρίς να χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλά σας, περιστρέφετε ώστε η ζάχαρη να κολλήσει στο βούτυρο. Χτυπάτε απαλά να φύγει η υπόλοιπη ζάχαρη.

3 Βάζετε σε ένα μικρό σκεύος το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού, σε μέτρια θερμοκρασία. Σιγοβράζετε για 3-5 λεπτά, ώσπου να μειωθεί ο όγκος στα τρία τέταρτα το μίγμα θα είναι αρκετά σιροπιασμένο. Προσθέτετε το Κουαντρό και στη συνέχεια κατεβάζετε από την εστία το σκεύος και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.

Ζεστό σουφλέ με Κουαντρό και πορτοκάλι!

4 Σιγοβράζετε τη βανίλια με το γάλα. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε με ξύλινη κουτάλα 75γρ. από την ψιλή ζάχαρη και 2 κρόκους αβγών και κατόπιν προσθέτετε το αλεύρι και το κορνφλάουρ. Βγάζετε τη βανίλια από το γάλα που βράζει. Ρίχνετε λίγο από το γάλα στο μίγμα των αβγών και κατόπιν ρίχνετε τα αβγά στο μικρό σκεύος με το γάλα. Χτυπάτε γρήγορα με την κουτάλα σε μέτρια θερμοκρασία, ώσπου να πήξει το μίγμα και ν’ αρχίσει να βράζει. Βράζετε ελαφρά για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει.

5 Ρίχνετε το μίγμα σε ένα μπολ, ανακατεύετε για να κρυώσει ελαφρά και μετά προσθέτετε τη σάλτσα πορτοκαλιού. Ανακατεύετε τους υπόλοιπους κρόκους και περνάτε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο πάνω από την επιφάνεια για να λιώσει (αν το προτιμάτε, βάζετε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στην επιφάνεια).

6 Σε ένα στεγνό μπολ χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές. Προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύετε για 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνετε το ένα τρίτο από τα ασπράδια στο γάλα και ανακατεύετε ελαφρά ώσπου να ενωθούν. Με μια μεταλλική κουτάλα χτυπάτε απαλά αλλά γρήγορα τα υπόλοιπα ασπράδια. Μην ανακατέψετε πολύ, γιατί το μίγμα θα χάσει τον όγκο του και θα βαρύνει.

7 Βάζετε τις φόρμες σε μια σχάρα. Τις γεμίζετε με το μίγμα, ισιώνετε την επιφάνεια κάθε σουφλέ και πασπαλίζετε με κοσκινισμένη άχνη. Περνάτε το δάχτυλό σας γύρω από το εσωτερικό κάθε φόρμας, για να δημιουργηθεί μια αυλακιά που θα επιτρέψει στα σουφλέ να φουσκώσουν ομοιόμορφα.

Ψήνετε για 12 λεπτά ή ώσπου να φουσκώσουν τα σουφλέ και να κάνουν μια ελαφριά κρούστα. Αν πιέσετε την επιφάνειά τους με το δάχτυλο, θα τα νιώθετε ελάχιστα σφιχτά. Σερβίρετε αμέσως.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *