Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου

Πεντανόστημο σουφλέ με λευκά μανιτάρια!

σουφλέ με λευκά μανιτάριαΠεντανόστημο σουφλέ με λευκά μανιτάρια!

Τα λευκά μανιτάρια εκτός από σουφλέ, έχουν εξαιρετική γεύση ως μαγειρευτά, κυρίως με άσπρο κρέας, είναι πολύ καλός μεζές ως ψητό στα κάρβουνα με μπόλικο λαδολέμονο και ως ξιδάτο.
έχουν πολύ έντονο άσπρο χρώμα και πωλούνται σε νεαρά ηλικία, όταν είναι δηλ. στρογγυλό και κλειστό. Αν ανοίξει το πιλίδιό του και φανεί το κάτω του μέρος, δεν είναι και πολύ κατάλληλο για μαγείρεμα. Εκτός και αν είναι στα πρώτα στάδια του ανοίγματος.



Δες ακόμα:Μοσχαράκι με μανιτάρια & βουτήματα αρωματικών!

Σήμερα θα σου μάθουμε μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για σουφλέ με λευκά μανιτάρια!

Δες ακόμα:Γεμιστά μανιτάρια

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο και, μόλις λιώσει και ζεσταθεί, ρίχνουμε σ’ αυτήν 4 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
  • Ψήνουμε αργά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν (χωρίς να ροδίσουν).
  • Προσθέτουμε 1/2 κιλό λευκά μανιτάρια κάπως χοντροκομμένα και τα ανακατεύουμε μαζί με τα κρεμμύδια. Ταυτόχρονα, προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι τριμμένο τυρί.
  • Όταν λιώσει το τυρί καλά, κατεβάζουμε από τη φωτιά.
    Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε 4 κουταλιές βούτυρο και ρίχνουμε μέσα 3 – 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι και τα σοτάρουμε για 1′-2′.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 ποτήρι γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Όταν κρυώσει λίγο, ρίχνουμε ένα ένα και ανακατεύουμε καλά 5-6 κρόκους αυγού.
  • Στο μείγμα αυτό προσθέτουμε στο τέλος τα μανιτάρια από την άλλη κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
  • Σκεπάζουμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες.
  • Τότε, τα βγάζουμε από το ψυγείο, χτυπούμε στο μίξερ τα 5 – 6 ασπράδια αυγού και φτιάχνουμε μαρέγκα, την οποία προσθέτουμε λίγη λίγη στο μείγμα του ψυγείου και ανακατεύουμε πολύ απαλά.
  • Παίρνουμε ένα Pyrex και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Παίρνουμε λιωμένη φρυγανιά και πασπαλίζουμε τον πάτο του Pyrex.
  • Προσθέτουμε τότε το μείγμα μας, βάζουμε από πάνω κομμάτια από μαύρες ελιές και πασπαλίζουμε με τριμμένη και πάλι φρυγανιά.
  • Ψήνουμε το μείγμα μας στο φούρνο για 3/4 περίπου της ώρας στους 180c και σερβίρουμε αμέσως με λευκό κρασί ή μπύρα!

Δες ακόμα:Χλιαρή σαλάτα με κοτόπουλο και μανιτάρια

Καλή επιτυχία!

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *