3 Συνταγές με μακαρόνια χωρίς καθόλου κρέας
Τα μακαρόνια είναι ένα πολύ δημοφιλές είδος ζυμαρικού με αυτά μπορούμε να φτιάξουμε άπειρες συνταγές. Τα μακαρόνια παράγονται από σιμιγδάλι και νερό.
Στην Ελλάδα, το κλασσικό μακαρόνι φτιάχνεται από σκληρό σιτάρι, αλλά σε άλλες χώρες μπορεί να συναντήσουμε παραγωγή από άλλα είδη αλεύρου.
Ας δούμε τι μας προσφέρουν τα μακαρόνια:
Υδατάνθρακες: Τα μακαρόνια είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, που αποτελούν βασικό συστατικό για την εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου.
- Σίδηρος: Βοηθά στην παραγωγή αιμοσφαιρίνης.
- Σελήνιο: Ισχυρό αντιοξειδωτικό.
- Ασβέστιο: Ενδυναμώνει τα οστά.
- Φώσφορος, πρωτεΐνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Θιαμίνη, Ριβοφλαβίνη, Νιασίνη, φολικό οξύ).
- Περιέχουν ελάχιστα λιπαρά, χοληστερόλη και νάτριο.
Επιπλέον, τα μακαρόνια μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του στρες, αφού αυξάνουν τα επίπεδα σεροτονίνης του οργανισμού, γνωστής και ως ορμόνης της ευτυχίας. Οπότε, απολαύστε τα μακαρόνια σας με χαρά!
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ
Για 4 άτομα Χρόνος παρασκευής: περ. 15 λεπτά περ. 2.560 θερμίδες
Υλικά
- 500 γρ. μακαρόνια
- αλάτι
- 6 κουτ. σούπ. παρθ. ελαιόλ.
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1/2 μάτσο μαϊντανό
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το σπαγγέτι σε αλατόνερο.
2. Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε 5 κ. σούπας λάδι, κόβουμε το σκόρδο και το ροδοκοκκινίζουμε στο λάδι. Κόβουμε και την πιπεριά και την τηγανίζουμε μαζί.
3. Μόλις γίνει το σπαγγέτι, σουρώνουμε αναμειγνύουμε με την σάλτσα και το υπόλοιπο λάδι, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΕΚΛΕΚΤΙΚΟΥΣ
Γι’ αυτή την συνταγή πρέπει το λάδι να είναι πρώτης ποιότητας, γιατί το λάδι δίνει στο φαγητό την ξεχωριστή του νότα.
ΡΑΒΙΟΛΙΑ ΜΕ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ
Για 4 άτομα Χρόνος παρασκευής: περ. 25 λεπτά περ. 2460 θερμίδες.
Υλικά
- 400 γρ. Ραβιόλια
- αλάτι,
- 100 γρ. βούτυρο φυτικό
- 8 φρέσκα φύλλα φασκόμηλο
- μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα ραβιόλια σε αλατόνερο. Κάπου -κάπου ανακατεύουμε με κουτάλι.
2. Εν τω μεταξύ λιώνουμε το βούτυρο. Στεγνώνουμε το φασκόμηλο και το ρίχνουμε μέσα. Καρυκεύουμε με μοσχοκάρυδο.
3. Βγάζουμε τα Ραβιόλια με τρυπητή κουτάλα και τα αδειάζουμε σε λεκάνη. Περιχύνουμε με το χρυσοκίτρινο βούτυρο και την παρμεζάνα.
ΤΟΡΤΙΛΙΟΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΟΤΚΑΣ
Για 4 άτομα Χρόνος παρασκευής: περ. 15 λεπτά, περ. 3.190 θερμ.
Υλικά
- 4 φύλλα φασκόμηλο
- 50 γρ. βούτυρο
- 3 κ.σ. σάλτσα ντομ. ή πουρέ
- 2,5 κούπες κρ. γάλακτος
- 50 γρ. τριμ. παρμεζάνα
- 6 κουτ. σ. βότκα
- αλάτι,
- 500 γρ. τορτιλιόνια
- πιπέρι
Εκτέλεση
1. Περνάμε το φασκόμηλο με βρεγμένη πετσέτα. Λιώνουμε μαζί με το βούτυρο το φασκόμηλο. Ανακατεύουμε την ντομάτα με 4 κουτ. σούπας ζεστό νερό και το προσθέτουμε στο βούτυρο. Σιγοβράζουν 3 μέχρι 4 λεπτά.
2. Προσθέτουμε την κρέμα, ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και τη βότκα. Αλατίζουμε.
3. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα τορτιλιόνια. Τα σουρώνουμε. Αναμειγνύουμε με την σάλτσα και τα αδειάζουμε σε λεκάνη. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.
ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ
- 4 Συνταγές Με Πένες Χωρίς Κρέας…
- 2 Νόστιμες Συνταγές Με Ζυμαρικά Σκέτη Πρόκληση!
- Λιγκουίνι Με Κοτόπουλο Ραγού
ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ