Παρασκευή, 20 Μαΐου

4 Συνταγές με πένες χωρίς κρέας…

4 Συνταγές με πένες χωρίς κρέας...

4 Συνταγές με πένες χωρίς κρέας…

Το Πάσχα πέρασε και μετά από τόσο φαγοπότι ήρθε η ώρα να αποτοξινωθούμε λίγο από το κρέας. Οι τέσσερεις συνταγές με πένες χωρίς κρέας που ακολουθούν θα κάνουν τη διαφορά!

Πένες με κρέμα & καπνιστό σολομό

Πένες με κρέμα & καπνιστό σολομό




ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5′ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ (2 ΜΕΡΙΔΕΣ)

  • 350 γρ. πένες
  • 15 γρ. καπνιστό σολομό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2-3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 150ml κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι & τριμμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • 1 Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζετε τα ζυμαρικά.
  • 2. Εν τω μεταξύ, κόβετε τον καπνιστό σολομό σε λεπτές λωρίδες πλάτους 5 χιλιοστών περίπου, με ένα ψαλίδι κουζίνας.
  • 3. Βγάζετε τα φύλλα από τα κλαδάκια θυμαριού.
  • 4. Λιώνετε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  • 5. Ρίχνετε την κρέμα μαζί με ένα τέταρτο περίπου του σολομού και των φύλλων θυμαριού! και μετά προσθέτετε πιπέρι.
  • 6. Τα σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς Μην τα αφήσετε να βράσουν. Δοκιμάζετε τη σάλτσα και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
  • 7. Σουρώνετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε στη σάλτσα της κρέμας και του σολομού.
  • 8. Μοιράζετε το φαγητό σε τέσσερα ζεστά μπολ και ρίχνετε από πάνω υπόλοιπο σολομό και τα φύλλα του θυμαριού. Σερβίρετε αμέσως.

Πένες με ρόκα & μοτσαρέλα

Πένες με ρόκα & μοτσαρέλαΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ5 ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 10′ ΥΛΙΚΑ (4 ΜΕΡΙΔΕΣ)

  • 400 γρ. πένες
  • 6 ώριμα ντοματάκια, ξεφλουδισμένα, χωρίς σπόρους και κομμένα σε κύβους
  • 300 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε κύβους
  • 150 γρ. ρόκα
  •  75ml ελαιόλαδο
  •  Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • 1.Βράζετε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  • 2. Εν τω μεταξύ, βάζετε τα ντοματάκια, τη μοτσαρέλα τη ρόκα και το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά για να αναμειχθούν. Σουρώνετε τα βρασμένα ζυμαρικά και τα ρίχνετε στο μπολ.
  • 3.Ανακατεύετε καλά για να αναμειχθούν και σερβίρετε αμέσως.

Πένες με σάλτσα από τόνο & ντομάτα

Πένες με σάλτσα από τόνο & ντομάτα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20′ ΥΛΙΚΑ (4 ΜΕΡΙΔΕΣ)

  • 400 γρ. πένες
  •  2 κρεμμύδια
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 αποξηραμένες πιπεριές τσίλι
  •  3 κ.σ. λάδι
  • 1 μεγάλη κονσέρβα ντοματάκι αποφλοιωμένο
  • 50 γρ. μαύρες ελιές
  • 50 γρ. κάππαρη
  • Αλάτι & πιπέρι
  • ζάχαρη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 κονσέρβες τόνο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • 1.Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό αλ ντέντε ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα ψιλοκόβετε σε κύβους.
  • 2. Ψιλοκόβετε την καυτερή πιπεριά. Σοτάρετε ελαφρώς τα κρεμμύδια σε καυτό λάδι. Προσθέτετε το σκόρδο και την πιπεριά και σοτάρετε.
  • 3. Προσθέτετε την κονσέρβα με το ντοματάκι και αφήνετε το μείγμα με ανοιχτό καπάκι περίπου 10 λεπτά να βράσει. Βγάζετε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις προσθέτετε μαζί με τη στραγγισμένη κάππαρη στη σάλτσα. Ρίχνετε αλάτι πιπέρι και ζάχαρη.
  • 4. Πλένετε τον τόνο στεγνώνετε και τον ψιλοκόβετε. Αφήνετε τον τόνο να στραγγίσει και τον κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Πριν το σερβίρισμα ρίχνετε τον τόνο στη σάλτσα και ανακατεύετε με τα ζυμαρικά.

Πένες με σάλτσα μπύρας & γαρίδες

Πένες με σάλτσα μπύρας & γαρίδες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ (4 ΜΕΡΙΔΕΣ)

  • 500 γρ. πένες
  • 200 γρ. αποφλοιωμένες γαρίδες
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 100ml σάλτσα σόγιας
  • 50 γρ. κάσιους
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 10 γρ. πάπρικα γλυκιά
  • 100ml μπύρα τύπου Lager
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • 1.Σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό βάζετε τις πένες για 8 λεπτά να βράσουν. Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει προσθέτετε το μισό βούτυρο ελαιόλαδο και σοτάρετε τις γαρίδες περίπου για
  • 2 λεπτά μέχρι να γίνουν ροζ. Προσθέτετε το σκόρδο αλάτι, πιπέρι και τις αφήνετε στην άκρη. Βάζετε το υπόλ0ιπο βούτυρο στο τηγάνι να λιώσει και προσθέτετε τη μαύρη ζάχαρη τη σάλτσα σόγιας, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια.
  • 2. Αφήνετε τη σάλτσα να αρχίσει να βράζει μέχρι τα κρεμμυδάκια αρχίζουν να καραμελώνουν. Σιγά-σιγά προσθέτετε τα κάσιους, αφού πρώτα τα ψιλοκόψετε με το μαχαίρι, την μπύρα και πάπρικα. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να μειωθεί κατά το ένα τρίτο και να γίνει σαν παχύ σιρόπι.
  • 3. Προσθέτετε τις γαρίδες, τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.