Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου

4 Coctail Μενού χωρίς θερμίδες και ενοχές!

4 Coctail Μενού χωρίς θερμίδες και ενοχές!

4 Coctail Μενού χωρίς θερμίδες και ενοχές!

Coctail Μενού άκρως ανάλαφρα και απολύτως light εκδοχές,αυτές οι συνταγές μας προσφέρουν απόλαυση χωρίς θερμίδες και ενοχές!




Οι παρακάτω αέρινες, δροσερές και εξαιρετικά light συνταγές μας επιτρέπουν να ευχαριστηθούμε
το τελετουργικό χωρίς να φορτωθούμε επιπλέον θερμίδες αλλά και τις τύψεις που συνήθως τις συνοδεύουν.

1.Dip λαχανικών

Coctail Μενού Dip λαχανικών

(Για 4 άτομα,πολύ εύκολο) Προετοιμασία: 15 λεπτά

Υλικά:

  • 4 καρότα
  • 2 καρδιές από μικρά κεφάλια μάραθο
  • 1 ματσάκι ραπανάκια
  • 100 γρ. λευκό μαλακό τυρί με 0% λιπαρά
  • Μισό ματσάκι
    σχοινόπρασο
  • 1 πρέζα κουρκουμάς
  • Αλάτι
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1 λευκό κρεμμύδι
  • 1 λεμόνι
  • 2 πρέζες πιπέρι
  • 8 τμχ. αποξηραμένες ντομάτες
  • 100 ml χυμός ντομάτας
  • 50 γρ. πάστα αντζούγιας

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε το λευκό τυρί με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, μία πρέζα αλάτι και τον κουρκουμά. Αναμειγνύουμε την ψίχα του αβοκάντο με το κρεμμύδι κομμένο σε κύβους, το χυμό του λεμονιού και το πιπέρι μέχρι να γίνουν μια απαλή κρέμα. Χτυπάμε στο multi τις αποξηραμένες ντομάτες με το χυμό ντομάτας και την πάστα αντζούγιας. Σερβίρουμε τις τρεις σάλτσες σε μικρά ποτήρια και τις τοποθετούμε στο ψυγείο. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μπαστουνάκια τα λαχανικά. Σερβίρουμε μαζί με τις σάλτσες.

2.Εύκολο Μάκι 

Coctail Μενού Εύκολο Μάκι

(Για 4 άτομα,πολύ εύκολο) Προετοιμασία: 10 λεπτά

Υλικά:

  • 200 γρ. ρύζι για σούσι βρασμένο
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1 μικρό αγγούρι
  • 4 φύλλα μαύρο φύκι (nori)
  • 8 ραπανάκια
  • 1 κ.σ. μαύρο σουσάμι
  • 1 κ.σ. λευκό σουσάμι
  • Σάλτσα σόγιας και γουασάμπι

Εκτέλεση: Κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες. Τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη το αγγούρι και τα ραπανάκια. Βάζουμε ένα ρολό μπαμπού σε ένα πιάτο, το πασπαλίζουμε με το σουσάμι, απλώνουμε κατά μήκος το ρύζι (να φτάσει σε ύψος 5 εκ.), στρώνουμε από πάνω ένα φύλλο φυκιού και ολοκληρώνουμε με τις φετούλες αβοκάντο και τα χοντροτριμμένα ραπανάκια και το αγγούρι. Τυλίγουμε σφιχτά το μπαμπού. Κόβουμε το ρολό του ρυζιού σε φέτες και σερβίρουμε με σάλτσα σόγιας ανακατεμένη με γουασάμπι.

Αξίζει: Το αβοκάντο περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά που «κόβουν» τις λιγούρες. Τα φύκια nori περιέχουν πέντε φορές περισσότερο ασβέστιο από το γάλα, δύο φορές περισσότερο ιώδιο από τα οστρακοειδή και επτά φορές περισσότερο σίδηρο από το σπανάκι!

3.Vegan μπουκιές

Coctail Μενού Vegan μπουκιές 

(Για 4 άτομα,πολύ εύκολο) Προετοιμασία: 30 λεπτά

Υλικά:

  • 100 γρ. κινόα βρασμένη
  • 4 ντομάτες
  • 1 λεμόνι
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι κόλιαντρο
  • 450 γρ. κουκιά ξεφλουδισμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. μπούκοβο
  • 100 γρ. κόκκινες φακές βρασμένες
  • 2 άσπρα κρεμμύδια
  • Μείγμα μπαχαρικών
  • Αλάτι

Ταμπουλέ κινόα: Ανακατεύουμε τις 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους μαζί με το ψιλοκομμένο κόλιαντρο, το κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, την κινόα, λίγο λάδι και το χυμό του μισού λεμονιού.

Κουκιά με μπούκοβο: Βράζουμε τα κουκιά 3 λεπτά, στραγγίζουμε και τα αναμειγνύουμε με τις υπόλοιπες 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους, τις 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες, λίγο λάδι και το μπούκοβο.

Πικάντικες φακές: Αναμειγνύουμε τις φακές με τα ψιλοκομμένα λευκά κρεμμύδια, καρυκεύουμε με το μείγμα μπαχαρικών, ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και αλάτι. Σερβίρουμε δροσερά μέσα σε κουτάλια.

4.Ταρτάρ τσιπούρας

Coctail Μενού Ταρτάρ τσιπούρας

(Για 4 άτομα,πολύ εύκολο) Προετοιμασία: 10 λεπτά

Υλικά:

  • 200 γρ. φιλέτο τσιπούρας
  • 1 μάνγκο όχι πολύ ώριμο
  • 1 λοβός βανίλιας
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Μερικά κλωναράκια κόλιαντρο

Εκτέλεση: Ρίχνουμε το λάδι σε ένα μπολ, ανοίγουμε το λοβό βανίλιας στα δύο, ρίχνουμε τα σποράκια στο λάδι και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε το δέρμα και τα αγκάθια από τα φιλέτα. Τα κόβουμε σε μικρούς κύβους, τα βάζουμε μέσα στο λάδι βανίλιας, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Καθαρίζουμε το μάνγκο και κόβουμε τη σάρκα σε μικρούς κύβους. Μοιράζουμε σε μικρά μπολ 1 κ.σ. μάνγκο και 1 κ.σ. ταρτάρ, διακοσμούμε με το κόλιαντρο και σερβίρουμε.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *