Τρίτη, 31 Ιανουαρίου

5 συνταγές με μανιτάρια για υπέροχα πιάτα!

5 συνταγές με μανιτάρια για υπέροχα πιάτα!

5 συνταγές με μανιτάρια για υπέροχα πιάτα!

Τα μανιτάρια διατίθενται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη και υπάρχουν πολλά που μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική. Σε όλες τις κουζίνες κάνουν συνταγές με μανιτάρια με χρήση σε μια σειρά από σάλτσες και πολλά άλλα γεύματα. Τα μανιτάρια είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη Β και μέταλλα όπως σελήνιο, χαλκός και κάλιο. Είναι μια πολύ θρεπτική τροφή για την διατροφή μας. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε 5 νόστιμες συνταγές με μανιτάρια για να φτιάξετε θρεπτικά και υπέροχα πιάτα.


01/ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΜΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε στα τέσσερα. Τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο με σκόρδο και μπέικον. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τριμμένο κασέρι, ντομάτα αποφλοιωμένη κομμένη σε μικρούς κύβους και μαϊντανό ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε ένα ζεματισμένο αμπελόφυλλο. Τυλίγουμε τα αμπελόφυλλα με τις άκρες προς τα μέσα. Πιάνουμε με οδοντογλυφίδα τις άκρες. Περνάμε τα ρολά από ασπράδι αβγού και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για πολύ λίγο. Σερβίρουμε αφού πρώτα τα ραντίσουμε με χυμό λεμόνι.

02/ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε την ουρά τους. Σοτάρουμε σε τηγάνι με ελαιόλαδο, σκόρδο, κρεμμύδι, μπέικον και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε φρυγανιά τριμμένη, μαϊντανό, μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τα μανιτάρια και τα τοποθετούμε μέσα σ’ ένα ταψί. Περιχύνουμε με λαδολέμονο και ψήνουμε για λίγα λεπτά στο φούρνο.

03/ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΑΛΑ ΚΡΕΜ

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε σε βούτυρο με σκόρδο λιωμένο. Προσθέτουμε λίγο άσπρο κρασί και αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμισθεί. Ρίχνουμε κρέμα γάλακτος με λίγο ζωμό πουλερικών και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος πασπαλίζουμε με μαϊντανό, βασιλικό και τριμμένο τυρί.

04/ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΟΤΕ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε με σκόρδο λιωμένο και ντομάτα αποφλοιωμένη κομμένη σε λεπτές λωρίδες. Ρίχνουμε άσπρο ξύδι, λίγο φρυγανιά τριμμένη, σάλτσα σόγιας και μαϊντανό ψιλοκομμένο. Πριν τα σερβίρουμε πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη.

05/ΟΓΚΡΑΝΤΕΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Κόβουμε φύλλο σφολιάτας σε τετράγωνα κομμάτια. Ανακατεύουμε σε μια μπασίνα τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, κασέρι τριμμένο, κρέμα γάλακτος, αυγά, Κόρν φλάουρ, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε το μίγμα που ετοιμάσαμε πάνω στη σφολιάτα και κλείνουμε τις γωνίες. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε φούρνο για λίγη ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *