Τρίτη, 24 Νοεμβρίου

Γερμανικά μελομακάρονα πικάντικα και μαλακά!

Γερμανικά μελομακάρονα πικάντικα και μαλακά!

Γερμανικά μελομακάρονα πικάντικα και μαλακά!

Τα γερμανικά μελομακάρονα είναι ένα παραδοσιακό αυστριακό και γερμανικό, πικάντικο και μαλακό μπισκότο που ‘στέκεται αυτόνομο’ ειδικά το χειμώνα και ιδιαίτερα τα Χριστούγεννα. Συνδυάζεται εξαιρετικά με τσάι, καφέ ή γλυκό κρασί μέσα στο καταχείμωνο.


Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά

Συνολικός χρόνος Ψησίματος 25 λεπτά

Υλικά για 24 κομμάτια

  • 40γρ. ψιλοκομμένη ανακατεμένη φλούδα εσπεριδοειδών
  • 155γρ. αλεύρι
  • 1 γεμάτη πρέζα τριμμένο γαρίφαλο
  • 1/2 κ.γ. τριμμένη κανέλα
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
  • 1 γεμάτη πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 85γρ. τριμμένο αμύγδαλο
  • 1 αυγό
  • 60γρ. μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 180ml αγνό μέλι
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. μπράντι

Εκτέλεση

1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Βουτυρώστε ένα ελβετικό σκεύος ψησίματος, 20 χ 30 εκ., σε σχήμα ρολού με λιωμένο βούτυρο. Στρώστε στη βάση χαρτί αδιάβροχο στο λίπος και βουτυρώστε το. Πασπαλίστε το σκεύος με αλεύρι, γυρίζοντάς το ελαφρά ώστε να καλύψετε τη βάση και τις πλευρές εντελώς.

2 Πασπαλίστε ελαφρά έναν πάγκο εργασίας με αλεύρι, τοποθετήστε το μείγμα από τις ψιλοκομμένες φλούδες επάνω. Περάστε μες ελαφρά στο αλεύρι και μετά ψιλοκόψτε με επιμέλεια με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι. Το αλεύρι θα κάνει τη φλούδα να μην κολλάει στο μαχαίρι. Κοσκινίστε το αλεύρι, το γαρίφαλο, την κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το μείγμα της φλούδας και ανακατέψτε μέσα τα αμύγδαλα.

Γερμανικά μελομακάρονα πικάντικα και μαλακά!

3 Τοποθετήστε το αυγό και την καστανή ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατέψτε με το ηλεκτρικό αναδευτήρι μέχρι να αυξηθεί σε όγκο και να γίνει χλομό στο χρώμα. Ανακατέψτε το μέλι και ύστερα το γάλα. Ρίξτε το σιγά σιγά πάνω στο μείγμα του αλευριού και ανακατέψτε ζωηρά μέχρι το μείγμα να μοιάζει με κουρκούτι.

4 Ρίξτε το μείγμα μέσα στο σκεύος και απλώστε ομοιόμορφα μέχρι τις γωνίες. Ψήστε στο μεσαίο επίπεδο του φούρνου για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να γίνει ελαφρά μαλακό στο άγγιγμα του χεριού. Και ενώ ψήνονται τα μελομακάρονα, ετοιμάστε το γλάσο.

5 Για να φτιάξετε το γλάσο, κοσκινίστε την άχνη σε ένα μικρό μπολ, προσθέστε 1 κ.σ. νερό και το μπράντι και ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα, ώστε να γίνει το μείγμα παχύρρευστο και πυκνό. Θα πρέπει να ρέει αλλά να αφήνει «γραμμή» πίσω του. Αν δεν πέφτει από το κουτάλι, ίσως χρειάζεται λίγο ακόμα νερό.

6 Απαλύνετε τις πλευρές του και γυρίστε το από το σκεύος σε ένα δίσκο και μετά αναποδορυγίστε το σε μια μεταλλική σχάρα, με την επιφάνεια της κρούστας προς τα πάνω. Αλείψτε την επιφάνειά του με το γλάσο, ενώ είναι ακόμα ζεστό, αυτό θα «τρέξει» και θα γίνει λεπτή επίστρωση. Αφήστε το να παγώσει και μετά κόψτε το σε 8 κομμάτια κατά μήκος και 3 κατά πλάτος ώστε να έχετε 24 κομμάτια. Αποσύρετε από το χαρτί.

Το beauty secrets συμβουλεύει: Τα γερμανικά μελομακάρονα μπορεί να σερβιριστούν χωρίς γλάσο. Μπορείτε επίσης να τα παγώσετε και μετά να βάλετε το γλάσο και να γίνει πολύ λεπτό, χρωματίζοντας μικρές ποσότητες από το γλάσο με διαφορετικά χρώματα ώστε να έχετε ροζ, λευκά και κίτρινα μπισκότα από την ίδια φουρνιά. ‘H ίσως να βουτήξετε την επάνω επιφάνεια μερικών σε λιωμένη μαύρη σοκολάτα. Ένα ελαφρύ πασπάλισμα από πολύχρωμη τρούφα συνηθίζεται στο γλάσο. Διατηρούνται σε αεροστεγές σκεύος για περίπου 1 μήνα.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *