Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου

Γλώσσα με σολομό και πουρέ καρότου!

Γλώσσα με σολομό και πουρέ καρότου!

Γλώσσα με σολομό και πουρέ καρότου!

Μια πεντανόστημη συνταγή για αυτούς που αγαπούν το ψάρι. Η γλώσσα με σολομό και πουρέ καρότου θα σας ενθουσιάσει!

Μερίδες 8
Χρόνος ετοιμασίας 20′

Για τη γλώσσα με σολομό και πουρέ καρότου θα χρειαστείτε:

  • 6 μεγάλα τρυφερά καρότα καθαρισμένα σε κομμάτια
  • 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος
  • 1/3 της κούπας λιωμένο βούτυρο ζεστό
  • 4 φιλέτα γλώσσας κομμένα κατά μήκος στα δύο
  • 8 λεπτές λωρίδες καπνιστό σολομό
  • 8 πολύ λεπτές φέτες κολοκύθι
  • 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 1 κούπα λευκό κρασί ξηρό
  • 1/4 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 20 κόκκους πιπέρι
  • αλάτι
  • φαναράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα σοταρισμένα με λίγο βούτυρο
  • ντοματίνια
  • φρεσκοτρυμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράστε τα καρότα 20′-25′, να μαλακώσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρά αλέστε τα στο πολυμιξερ μαζί με 2 κουταλιές βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και γίνουν πουρές. Ανοίξτε τα φιλέτα της γλώσσας, απλώστε κατά μήκος στο καθένα με μια λωρίδα σολομό και τυλίξτε τα απαλά σε ρολά, το λευκό μέρος προς τα έξω.

Τυλίξτε τα με τις φέτες κολοκυθιού και στερεώστε τα ρολά με οδοντογλυφίδες. Αραδιάστε τα σ’ ένα πυρέξ σκεύος και περιχύστε τα με το χυμό λεμονιού και το κρασί. Ρίξτε μέσα στο πυρέξ το μαϊντανό, τους κόκκους πιπέρι και πασπαλίστε με λίγο αλάτι. Βάλτε τα στο φούρνο, σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και ψήστε τα στους 200C, 15′.



Βγάλτε τα από το φούρνο και σερβίρετέ τα τοποθετώντας τα επάνω σε δύο κουταλιές πουρέ καρότου. Περιχύστε τα μ’ ένα κουταλάκι ζεστό λιωμένο βούτυρο και γαρνίρετέ τα με τα σοταρισμένα φασολάκια και ντοματίνια. Πασπαλίστε τα με λίγο πιπέρι χοντροτριμμένο.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *