Πέμπτη, 6 Αυγούστου

Σολομός με σάλτσα βασιλικού και γλυκιάς πιπεριάς

Σολομός με σάλτσα βασιλικού και γλυκιάς πιπεριάς

Σολομός με σάλτσα βασιλικού και γλυκιάς πιπεριάς

Σε αυτή την εμπνευσμένη σάλτσα η καπνιστή ψίχα της ψητής πιπεριάς παντρεύεται με τον πιπεράτο βασιλικό και μετατρέπουν σε πανδαισία τα ψητά φιλέτα σολομού. Απολαύστε τα στον κήπο με ένα ποτήρι παγωμένο κρασί.



Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά Συνολικός χρόνος μαγειρέματος 8-12 λεπτά

Υλικά για 4 μερίδες θα χρειαστείτε:

  • 2 πιπεριές
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 φιλέτα σολομού, περίπου 175γρ. το καθένα, καθαρισμένα, με την πέτσα τους
  • 2 κ.σ. φυτικό λάδι
  • 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

1 Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220C. Αλείφετε ολόκληρες τις πιπεριές με λίγο ελαιόλαδο, τις βάζετε σε ένα ταψί και τις ψήνετε για 15-20 λεπτά. Ή ώσπου να πάρουν ένα πιο σκούρο χρώμα και να μαλακώσουν. Τις σκεπάζετε με μεμβράνη ή τις βάζετε σε πλαστικό σακουλάκι (οι πιπεριές θα«Ιδρώσουν» και θα ξεφλουδίζονται ευκολότερα). Αφού κρυώσουν τις ξεφλουδίζετε, τις κόβετε στη μέση και τις ξεσποριάζετε.

2 Για τη σάλτσα, βάζετε τις πιπεριές στο μπλέντερ, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις πολτοποιείτε. Αλατοπιπερώνετε και τις μεταφέρετε σε ένα μικρό σκεύος.

3 Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα σολομού. Ζεσταίνετε σε ένα ταψί σε δυνατή φωτιά το φυτικό λάδι και το βούτυρο. Βάζετε τα φιλέτα, με την πέτσα προς τα πάνω, και ψήνετε για 2 λεπτά. Τα γυρίζετε και ψήνετε για 6 λεπτά ή ώσπου να μαγειρευτούν και να πάρουν ελαφρύ χρώμα.

4 Ζεσταίνετε ελαφρά τη σάλτσα και προσθέτετε το βασιλικό. Μεταφέρετε το σολομό σε ζεσταμένα πιάτα και περιχύνετε με τη σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως με ανάμικτη πράσινη σαλάτα.

Καλή επιτυχία & καλή όρεξη!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *