Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου

Η Βιοτίνη είναι η βιταμίνη που χρειάζονται τα μαλλιά

Η Βιοτίνη είναι η βιταμίνη που χρειάζονται τα μαλλιά 

Η Βιοτίνη είναι η βιταμίνη που χρειάζονται τα μαλλιά σου γιατί βαφές, συσκευές και προϊόντα styling τα ταλαιπωρούν.Η κακή διατροφή αποδυναμώνει τις τρίχες των μαλλιών μας και τις κάνει θαμπές και εύθραυστες. Έτσι, υπάρχουν φορές που τα μαλλιά χρειάζονται ενισχύσεις και η επιλογή της βιοτίνης είναι μία πολύ καλή λύση για να ανατρέψει την κατάσταση.

Τι είναι η βιοτίνη;

Η βιοτίνη είναι βιταμίνη και είναι γνωστή και ως Β7. Πρόκειται για μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που δρα σε πολλές μεταβολικές λειτουργίες του οργανισμού. Βασικός της ρόλος είναι η μετατροπή των υδατανθράκων σε γλυκόζη, που, στη συνέχεια, χρησιμοποιεί ο οργανισμός για την παραγωγή ενέργειας.
Συμμετέχει επίσης στο μεταβολισμό των αμινοξέων και λιπιδίων, τα οποία αξιοποιεί το σώμα για τη σύνθεση των πρωτεϊνών και την ανάπλαση των κυττάρων.

Τι σχέση όμως μπορούν να έχουν τα παραπάνω με την υγεία των μαλλιών σου;

Το βασικό συστατικό της τρίχας είναι η κερατίνη. Η κερατίνη αποτελείται από αμινοξέα. Έτσι, η βιοτίνη μπορεί να βοηθήσει συμμετέχοντας στη σύνθεση των αμινοξέων. Η τρίχα γίνεται πιο ανθεκτική και λαμπερή. Πα αυτό το λόγο και θα τη βρούμε σε πολλά συμπληρώματα διατροφής, αλλά και σε προϊόντα περιποίησης. Καταπολεμά αποδεδειγμένα την τριχόπτωση, τη ξηρότητα και αυξάνει τον όγκο των μαλλιών.

Σε ποιες τροφές βρίσκουμε τη βιοτίνη;

H βιοτίνη εντοπίζεται σε πολλές τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά. Μερικές από αυτές, είναι η μαγιά μπύρας, το συκώτι, ο κρόκος αυγού, τα δημητριακά, τα αμύγδαλα, το σπανάκι και το κουνουπίδι. Ωστόσο στις γυναίκες και ειδικότερα στην περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, λόγω των έντονων ορμονικών αλλαγών, ενδέχεται να εμφανιστεί έλλειψης βιοτίνης, που εκδηλώνεται συνήθως με λέπτυνση και αραίωση της τρίχας και εύθραυστα νύχια.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *