Σάββατο, 28 Ιανουαρίου

Λεμφικό μασάζ με αιθέρια έλαια!

Λεμφικό μασάζ με αιθέρια έλαια!

Λεμφικό μασάζ με αιθέρια έλαια!

Ένα λεμφικό μασάζ με αιθέρια έλαια είναι έντονο και τονωτικό. Ενθαρρύνει με το χέρι την κυκλοφορία της λέμφου, είναι πολύ ευεργετικό. Αυτό ισχύει κυρίως για όσους έχουν μαλθακό λεμφικό σύστημα, που οφείλεται κυρίως σε ανεπαρκή άσκηση, καθιστική εργασία ή ορθοστασία πολλών ωρών σε καθημερινή βάση.
Το λεμφικό σύστημα είναι το σύστημα καθαρισμού του σώματος και κυλά σε γενικές γραμμές παράλληλα με το σύστημα κυκλοφορίας του αίματος. Εντούτοις, σε αντίθεση με την καρδιά, η οποίο στέλνει το αίμα στο σώμα. Το λεμφικό σύστημα χρησιμοποιεί την πίεση από την κανονική δραστηριότητα των γειτονικών μυών για να κυκλοφορήσει τη λέμφο.

Η έλλειψη σωματικής άσκησης και η ανεπαρκής μυϊκή κίνηση μπορούν, κατά συνέπεια, να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το λεμφικό σύστημα. Για παράδειγμα, η κυτταρίτιδα δημιουργείται από την κατακράτηση των τοξινών εξαιτίας της κακής λεμφικής κυκλοφορίας.

Το λεμφικό σύστημα είναι ένα δίκτυο μικρών τριχοειδών αγγείων, μεγαλύτερων αγγείων και αγωγών, που όλα μεταφέρουν το λεμφικό υγρό, και λεμφαδένων που δρουν ως φίλτρα. Το λεμφικό υγρό μοιάζει με το πλάσμα, αλλά περιέχει λιγότερες πρωτεΐνες και περισσότερα λεμφοκύτταρα.

Πώς μπορεί να βοηθήσει το λεμφικό μασάζ

Το μασάζ ξεκινά απ’ τα άκρα και και καταλήγει με κατεύθυνση τις κλείδες. Στο σημείο αυτό το λεμφικό σύστημα χύνεται στο αίμα μέσω της υποκλείδιας φλέβας, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την κλείδα.

Γίνεται μασάζ και στην περιοχή της κοιλιακής χώρας, επειδή υπάρχουν πολλοί λεμφαδένες και αγγεία στην περιοχή αυτή.

Τα αιθέρια έλαια που έχουν αιμοκαθαρτικές ιδιότητες είναι χρήσιμα. Γιατί ενθαρρύνουν την απομάκρυνση των τοξινών, με τον τρόπο δε αυτό μειώνουν την πίεση στη λέμφο. Τέτοια αιθέρια έλαια είναι, μεταξύ άλλων: αυτό της ρίζας της αγγελικής, των σπόρων καρότου, του κυπαρισσιού, του γκρέιπφρουτ, του μάραθου και του καρπού του άρκευθου.

Συστήνεται επίσης η χρήση αιθέριων ελαίων που τονώνουν την κυκλοφορία και έχουν διουρητικές ιδιότητες, Τα αιθέρια έλαια που τονώνουν την κυκλοφορία αυξάνουν τη ροή της λέμφου.  Περιλαμβάνουν πολλά αιθέρια έλαια από μπαχαρικά, όπως το μαύρο πιπέρι, το γαρίφαλο, το κάρδαμο, την πιπερόριζα και το φύλλο της κανέλλας, αλλά και το δεντρολίβανο.

Τα διουρητικά αιθέρια έλαια, αυξάνουν τη ροή των ούρων, ενεργοποιώντας τους νεφρούς και επιταχύνοντας την απομάκρυνση των τοξινών. Στα διουρητικό αιθέρια έλαια περιλαμβάνεται το γκρέιπφρουτ, το λεμόνι, το πορτοκάλι, το γεράνι, ο καρπός άρκευθου και το μάραθο.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *