Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου

Οι θεραπευτικές ιδιότητες των λουλουδιών!

Οι θεραπευτικές ιδιότητες των λουλουδιών!

Οι θεραπευτικές ιδιότητες των λουλουδιών!

Από πολύ παλιά ήταν γνωστό ότι τα λουλούδια έχουν κατευναστική επίδραση στον άνθρωπο. Οι αρχαίοι πολιτισμοί γνώριζαν τις θεραπευτικές ιδιότητες των λουλουδιών και γι’ αυτό τα χρησιμοποιούσαν για θεραπεία ορισμένων ασθενειών. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την έντονη συναισθηματική επίδραση των λουλουδιών στον άνθρωπο.
Τα λουλούδια έχουν μια φυσική ιδιότητα που μπορούν να μας βοηθήσουν να αισθανθούμε αναζωογονημένοι. Η επίδραση των λουλουδιών έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ασθενών που πάσχουν από άγχος, προβλήματα της έμμηνου ρήσεως, καθώς και για κόπωση και κούραση. Η παρουσία των λουλουδιών πυροδοτεί συναισθήματα ευτυχίας, εντείνει το αίσθημα της ικανοποίησης για τη ζωή και επιδρά με ένα θετικό τρόπο.

Με ποιον μηχανισμό επιδρούν τα λουλούδια;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη επιστημονική ή βιολογική εξήγηση με ποιον μηχανισμό επιδρούν τα λουλούδια στον άνθρωπο. Είναι γνωστό ότι τα λουλούδια έχουν μια κατευναστική επίδραση στη διάθεσή μας, μέσω δυο τρόπων. Ο ένας είναι το χρώμα τους και ο άλλος το άρωμά τους. Κάθε λουλούδι έχει ένα μοναδικό άρωμα και η επιστήμη έχει αποδείξει ότι κάθε άρωμα έχει διαφορετική επίδραση στη διάθεσή μας και τον τρόπο σκέψης.

Πολλά αιθέρια έλαια και αρώματα έχουν εξαχθεί από τα λουλούδια και αποτελούν τη βάση της αρωματοθεραπείας. Ομοίως κάθε χρώμα έχει επίσης ένα μοναδικό αποτέλεσμα για εμάς με βάση το φως και την κυματική συχνότητα που αντιπροσωπεύει. Έτσι ενώ το κόκκινο μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας, το κίτρινο μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε αισιόδοξοι.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να χρησιμοποιήσει τη θεραπευτική ιδιότητα των λουλουδιών. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που βλέπουν λουλούδια το πρωί έχουν καλύτερη διάθεση και αισθάνονται πιο ευτυχείς από ότι αν δεν είχαν δει τα λουλούδια. Μάλιστα είναι πολύ πιθανό να μεταδώσουν αυτήν τη θετική ενέργεια και στους γύρω τους.

Επίσης μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που λαμβάνουν λουλούδια, αμέσως χαμογελούν, ανεξάρτητου ηλικίας ή ιδιοσυγκρασίας. Τα λουλούδια μπορεί να βοηθήσουν στο να περιοριστεί το αίσθημα της κατάθλιψης και ενθαρρύνουν τον άνθρωπο να είναι πιο κοινωνικός και ευδιάθετος.

Τα λουλούδια έχουν μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στη διάθεση. Ειδικότερα οι συμμετέχοντες στην έρευνα παρουσίαζαν συναισθήματα λιγότερα καταθλιπτικά, μειωμένη αγωνία και άγχος κάθε φορά που λάμβαναν λουλούδια.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που οι άνθρωποι φέρνουν λουλούδια στα δωμάτια των νοσοκομείων. Τα λουλούδια βοηθούν τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο αισιόδοξοι και με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η διαδικασία ανάρρωσής τους.

Η Θετική επίδραση των λουλουδιών είναι αναμφισβήτητή και μέσω αυτής υπάρχουν πολλά οφέλη για εμάς, όπως:

ΜΕΙΩΣΗ ΑΓΧΟΥΣ:

Τα φυτά καταπραΰνουν τους ανθρώπους επειδή τους βοηθούν να μετατρέψουν τα αγχωτικά συναισθήματά τους σε κάτι θετικό που τους δίνει ευχαρίστηση.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ:

Οι άνθρωποι αισθάνονται λιγότερο καταθλιπτικοί, ανήσυχοι και ταραγμένοι μετά τη λήψη λουλουδιών και νιώθουν μεγαλύτερη αίσθηση απόλαυσης και ικανοποίησης από τη ζωή.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΥΤΥΧΙΑ:

Το να έχετε διακοσμητικά λουλούδια γύρω από το σπίτι είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να νιώσετε πιο όμορφα. Οι άνθρωποι που κρατούν λουλούδια στο σπίτι τους αισθάνονται πιο χαρούμενοι, λιγότερο αγχωμένοι και πιο χαλαροί.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΧΕΣΕΩΝ:

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το να είσαι κοντά στα λουλούδια μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων και να αυξήσει την κατανόησή τους απέναντι νιους άλλους.

ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ:

Το να βρίσκεστε κοντά στα φυτά βοηθά τους ανθρώπους να συγκεντρώνονται καλύτερα στο σπίτι και στο χώρο εργασίας. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα φυτά διεγείρουν τόσο τις αισθήσεις όσο και το μυαλό, βελτιώνοντας τη δια-νοητική γνώση και την απόδοση.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *