Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου

Πως θα ενισχύσουμε τη μνήμη μας. ΓΙΑ ΝΑ… Μην ξεχνάμε!

Πως θα ενισχύσουμε τη μνήμη μας. ΓΙΑ ΝΑ... Μην ξεχνάμε!

Πως θα ενισχύσουμε τη μνήμη μας. ΓΙΑ ΝΑ… Μην ξεχνάμε!

Με την πρόσληψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, μπορούμε να ενισχύσουμε την εγκεφαλική λειτουργία και να μάθουμε πως θα ενισχύσουμε τη μνήμη μας.
Όταν μεγαλώνει ο ανθρώπινος οργανισμός, συναντάμε όλο και μεγαλύτερες διαταραχές
στην μικροκυκλοφορία του εγκεφάλου, μείωση στα επίπεδα των φωσφολιπιδίων. Δομικά συστατικά απαραίτητα για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου, υποβάθμιση των νευροδιαβιβαστών αλλά και διαρκώς αυξανόμενες ελεύθερες ρίζες που επιτίθενται στα εγκεφαλικά κύτταρα. Όλα αυτά έχουν συνέπειες στη μνήμη, στη διαύγεια, στη συγκέντρωση, στην ακοή, στην όραση κτλ.

01/ To έντονο άγχος και στρες της καθημερινότητας όταν ξεφεύγει από τα ελεγχόμενα όρια για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να αλλάξει τη δομή και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Φαίνεται ότι τα υψηλά επίπεδα των ορμονών του στρες επηρεάζουν αρνητικά .Βλάπτουν τα κύτταρα του εγκεφάλου, βλάπτουν τον ιππόκαμπο, τη δομή του εγκεφάλου που ρυθμίζει τη μνήμη.

02/Ο κακής ποιότητας ύπνος και η αυπνία για μεγάλα χρονικά διαστήματα, αποσυντονίζει πολύ τη διαδικασία αποθήκευσης. Και ταξινόμησης των πληροφοριών που παίρνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

03/Η κακή ψυχολογία, τα αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις, φαίνεται ότι αποδιοργανώνουν τη μνήμη. Και εκδηλώνονται με αφηρημάδα, κενά μνήμης και γενικά αποσυντονισμό.

04/Οι ακραίες δίαιτες που είτε είναι μονοφαγικές είτε δεν έχουν επαρκή πρόσληψη λιπαρών. Και αντιοξειδωτικών επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία της μνήμης.

05/Φαρμακευτικές αγωγές με αντικαταθλιπτικά, αγχολυτικά, κορτικοειδή, αντισταμινικά, αντιυπερτασικά μπορούν να επηρεάσουν την καλή λειτουργία της μνήμης, τη διαύγεια και τη συγκέντρωση.

Για να βοηθήσουμε στη διατήρηση και στη βελτίωση της μνήμης είναι απαραίτητη η πρόσληψη των παρακάτω συστατικών:

-ΦΩΣΦΟΛΙΠΙΔΙΑ

Το αναπόσπαστο συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών, συνεπώς παίζουν καθοριστική σημασία στην ανάπτυξη και στη σωστή λειτουργία των εγκεφαλικών κυττάρων. Και καθορίζουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες όπως η μνήμη, η συγκέντρωση, η διαύγεια, η όραση, η ακοή κτλ. Αν και η φωσφατιδυλσερίνη είναι το πιο γνωστό φωσφολιπίδιο που συναντάμε στα σκευάσματα ενίσχυσης της μνήμης, δεν είναι το μόνο που χρειαζόμαστε.

Είναι σημαντικό να προσλαμβάνουμε στη διατροφή μας και τα τέσσερα είδη της οικογένειας των φωσφολιπιδίων, καθώς η δράση τους είναι συμπληρωματική και εξασφαλίζει το μέγιστο δυνατό αποτελέσμα.

-ΑΚΕΤΥΛΟ-L-ΚΑΡΝΙΤΙΝΗ

Αμινοξέα υπεύθυνα για την παραγωγή της ακετυλοχολίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που βοηθάει τον εγκέφαλο να λειτουργεί, στα τμήματα που έχουν να κάνουν με τη μνήμη. Το OGINKGO BILOBA αυξάνει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο. Βελτιώνοντας τη μικροκυκλοφορία του, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της μνήμης και της συγκέντρωσης κυρίως σε μεγάλες ηλικίες.

-ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ

Οι βιταμίνες C, E, το σελήνιο και το μύρτιλο είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά, που επιβραδύνουν τη γήρανση των εγκεφαλικών κυττάρων. Και εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, σε μεγάλο βαθμό, και συνεπώς βελτιώνοντας τη διαδικασία της μνήμης.

– ΓΛΟΥΤΑΜΙΝΙΚΟ ΟΞΥ

Είναι ο κύριος διεγερτικός νευροδιαβιβαστής στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Παίζει κεντρικό ρόλο στην κωδικοποίηση των πληροφοριών, στο σχηματισμό και την ανάκτηση των μνημών, στη χωρική αναγνώριση και τη διατήρηση της προσοχής.

-ΛΙΝΟΛΕΙΚΟ ΟΞΥ

Πολυακόρεστο ωμέγα-3 λιπαρό με καθοριστική σημασία για τη μνήμη και τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *