Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου

Σχέση χωρίς σεξ:5 πράγματα που πρέπει να κάνεις

Σχέση χωρίς σεξ:5 πράγματα που πρέπει να κάνεις

Σχέση χωρίς σεξ: 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις

Πως είναι να έχεις σχέση με κάποιον που η σεξουαλική σας ζωή βρίσκετε σε χειμερία νάρκη; Δες 5 πράματα που πρέπει να κάνεις όταν είσαι σε μια σχέση χωρίς σεξ.
Δες ακόμα:5 βασικά αίτια σεξουαλικής απογοήτευσης

1#.Αγάπα τον εαυτό σου

Μη βάλεις την προσωπικότητα και τις ανάγκες σου στο περιθώριο ενώ βρίσκεσαι σε σχέση χωρίς σεξ. Αν δεν σε ικανοποιεί η ερωτική σου ζωή και θέλεις να αλλάξει αλλά δεν είσαι έτοιμη να χωρίσεις:

  • Προσπάθησε να φροντίζεις τον εαυτό σου αντί να τον βάλεις στη γωνία και να τον κατηγορείς.
  • Μην αμελείς την εμφάνισή σου και τις κοινωνικές επαφές σου.
  • Όποια κι αν είναι η έκβαση της σχέσης σου, εσύ πρέπει να είσαι δραστήρια, να σκέφτεσαι θετικά.
  • Πάντα να έχεις ξεκάθαρο τον στόχο σου, τις συνθήκες και τους ανθρώπους που σε κάνουν ευτυχισμένη.

2#.Δεν φταις εσύ

Από τη μία υπάρχει αυτή η θεωρία, που αιωρείται στον αέρα, ότι τα ζευγάρια έχουν την ιδανική σεξουαλική ζωή και συνευρίσκονται 2-3 φορές τη μέρα με την τέλεια ατμόσφαιρα και σούπερ επιδόσεις. Ειδικά αν δεν έχεις μεγάλη εμπειρία σε σχέσεις, περιμένεις αυτή την κατάσταση να ισχύει και στη δική σου περίπτωση.

Λογικό είναι άρα, όταν βλέπεις να περνάει ο καιρός και λιγοστεύουν οι ιδιωτικές σας στιγμές με τον σύντροφό σου. Ακόμα χειρότερα, η όρεξή του για οποιαδήποτε σωματική επαφή, να κατηγορήσεις τον εαυτό σου. Η αλήθεια είναι ότι δεν φταις εσύ, αφού εξακολουθείς να θέλεις να κάνεις σεξ μαζί του.

Η αλλαγή στη συμπεριφορά του είναι κάτι που ξεκίνησε από εκείνον. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τον παρακινήσεις να το συζητήσετε, προτείνοντας τρόπους να διορθωθεί. Αν φυσικά θέλετε να παραμείνετε και οι δύο σε μια υγιή σχέση.Ορμόνες και σεξ: Νιώσε SEXY σε κάθε ηλικία!

3#.Μοιράσου το με φίλους

Η κουβέντα με την κολλητή ή την αδελφή σου, ή με όποιον τελοσπάντων εμπιστεύεσαι για τέτοια
θέματα, θα σε βοηθήσει να βγεις από το αδιέξοδο. Απλώς βάλε τον εαυτό σου στη θέση εκείνης που ακούει ότι η φίλη της δεν κάνει σεξ με τον σύντροφό της εδώ και καιρό. Σίγουρα θα βοηθούσες διεξοδικά και θα την έκανες να δει το θέμα χωρίς πολλούς  συναισθηματισμούς.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι για το οποίο νιώθεις άνετα να συζητάς. Ούτε είναι βολικό να παραδέχεσαι πως έχεις μια σχέση χωρίς σεξ.

Αν δεν το αντέχεις ή δεν νιώθεις αρκετά δυνατή, κράτα ένα ημερολόγιο με τις σκέψεις σου. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα κοίτα πίσω σε όσα έχεις γράψει για να βγάλεις τα συμπεράσματά.

4#.Μη βρίσκεις δικαιολογίες

Πολλές φορές τα αισθήματα που τρέφεις για τον σύντροφό σου μπορεί να σε οδηγήσουν στο να
φτιάχνεις λόγους που εξηγούν το γιατί δεν κάνετε σεξ.

Έχει πολύ άγχος στη δουλειά, δεν βλεπόμαστε αρκετά στο σπίτι, είναι μερικά από τα πράγματα που μπορεί να πεις στον εαυτό σου. Προσπαθώντας να φτιάξεις ένα πιστευτό σενάριο γι’ αυτή την άβολη κατάσταση.

Ίσως να είναι αποδεκτό για μερικές εβδομάδες, όμως μετά από αυτό το διάστημα η κατάσταση
ξεφεύγει και γίνεται μόνιμη. Αν εξακολουθήσεις να το δέχεσαι τότε θα παγιωθεί σαν κάτι κανονικό. Είναι άσχημο, ιδίως αν τα επόμενα χρόνια της ζωής σου τα βλέπεις μαζί του μέσα σε μια οικογένεια με παιδιά.5 στοιχεία που φανερώνουν ότι έχεις την «τέλεια σχέση»

5#.Μίλησε με έναν ειδικό

Αυτό ισχύει αν θέλετε με τον σύντροφό σου να σώσετε την σχέση σας και να γίνουν τα πράγματα όπως πριν. Δηλαδή αν βλέπετε ότι παρά τις προσπάθειες και τη συζήτηση δεν προκύπτει όρεξη για σεξ, τότε συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.

Έχε στο νου σου, πάντως, ότι το σεξ από μόνο του ίσως να μην είναι το αποκλειστικό πρόβλημα. Μπορεί να είναι κάτι άλλο που αισθάνεται ο σύντροφός σου όπως άγχος, κατάθλιψη ή κάποιο πρόβλημα υγείας.

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *