Μια φίλη μου μου έδωσε αυτή τη συνταγή, και έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα φαγητά της οικογένειας.Τα σπαγγέτι με θαλασσινά είναι ένα όμορφο και γευστικό πιάτο,αλλά το ομολογώ πως είναι λίγο μπελαλίδικο και αρκετά ακριβό.Δεν πειράζει όμως!Η γεύση του μας ξετρελαίνει.Αν είσαι και εσύ λάτρεις των ζυμαρικών και των θαλασσινών δοκίμασε τα και θα με θυμηθείς!Για τα σπαγγέτι με θαλασσινά θα χρειαστείς:
- 500 γρ. μύδια
- 500 γρ. κοχύλια
- 200 γρ. καλαμάρια
- 200 γρ. χταπόδι
- 200 γρ. γαρίδες
- 1/2 μάτσο μαϊντανό
- 8 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 δόντια σκόρδο
- 1/2 κόκκινη πιπεριά
- 1/2 ποτήρι ξηρό άσπρο κρασί
- 250 γρ. αποφλοιωμένες ντομάτες κουτιού
- αλάτι
- 500 γρ. σπαγγέτι
Εκτέλεση:
1. Πλένουμε τα κοχύλια και τα μύδια και βγάζουμε τα μουστάκια. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα καλαμάρια και το χταπόδι. Ξεφλουδίζουμε τις γαρίδες. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
2. Βάζουμε τα κοχύλια με 2 κουτ. σούπας λάδι σε δοχείο. Βάζουμε σε άλλο δοχείο τα μύδια με 2 κουτ. σούπας λάδι. Τα σκεπάζουμε και βράζουμε για 8 λεπτά κουνώντας τα, μέχρι να ανοίξουν, πετάμε τα κλειστά μύδια και κοχύλια, δεν προσπαθούμε να τα ανοίξουμε. Βγάζουμε το κρέας
από το καβούκι και φιλτράρουμε σε σουρωτήρι το υγρό.
3. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε τηγάνι. Ξεφλουδίζουμε και λιώνουμε το σκόρδο μέσα.
4. Προσθέτουμε τον μισό μαϊντανό και την ψιλοκομμένη πιπεριά. Βάζουμε μέσα και τηγανίζουμε τα καλαμάρια και το χταπόδι. Ανοίγουμε την φωτιά και περιχύνουμε με το κρασί. Βράζουν σκεπασμένα για 15 λεπτά.
5. Κάνουμε τις ντομάτες πουρέ. Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τις ντομάτες. Αλατίζουμε και σιγοβράζουν άλλα 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε τις γαρίδες, τα κοχύλια, και τα μύδια. Σιγοβράζουν άλλα 5 λεπτά, προσθέτουμε λίγο από το υγρό των μυδιών.
6. Εν τω μεταξύ βράζουμε το σπαγγέτι. Στραγγίζουμε και αδειάζουμε σε λεκάνη. Πασπαλίζουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ: