Τρίτη, 31 Ιανουαρίου

Τα πρώτα επιδόρπια της νέας χρονιάς!

Τα πρώτα επιδόρπια της νέας χρονιάς!

Μια πολύ δημοφιλής μαγείρισσα από την Αυστραλία, η Donna σφυρίζει την έναρξη της εορταστικής περιόδου στην κουζίνα και μας καλεί για γλυκιές σκέψεις, καθώς ετοιμάζουμε τα πρώτα επιδόρπια της νέας χρονιάς.

Γκοφρέτες καρύδας 

Γκοφρέτες καρύδας

Υλικά για 4 μερίδες

  • 1/4 φλιτζανιού 90 γρ. μέλι
  • 1 1/2 κ.σ. ροδόνερο
  • 1 φλιτζάνι (250 γρ.) πάστα κόκκου βανίλιας ή γιαούρτι καρύδας
  • 250 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
    1/2 φλιτζάνι 80 γρ. σπόροι ροδιού
  • Για τις γκοφρέτες καρύδας
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη καρύδα
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να φτιάξετε τις γκοφρέτες καρύδας, προθερμάνετε το φούρνο στους 160C. Στρώστε 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας. Βάλτε την καρύδα, το ασπράδι και τη ζάχαρη σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ και ανακατέψτε μέχρι να ενοποιηθούν. Με ένα κουτάλι βάλτε το μείγμα στα ταψιά δημιουργώντας 8 μπαστούνια και ισιώνοντάς τα ελαφρά με το πίσω μέρος του κουταλιού. Ψήστε για 12-14 λεπτά ή μέχρι




ΤΙΡ
Μπορείτε να ετοιμάσετε τις γκοφρέτες καρύδας ως και 4 ημέρες νωρίτερα και να τις διατηρήσετε, σε αεροστεγές σκεύος.

Χριστουγεννιάτικα αστεράκια με παγωτό

Χριστουγεννιάτικα αστεράκια με παγωτόΥλικά

  • 125 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο, ψιλοκομμένο και μαλακωμένο
  • ½ Φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 2 βανίλιες
  • 1 ½ φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσης

ΠΑΓΩΤΟ ΠΟΥΤΙΓΚΑ

  • 4 λίτρα παγωτό βανίλιας
  • 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
  • 300 γρ χριστουγεννιάτικη πουτίγκα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να φτιάξετε το παγωτό πουτίγκας, δουλεύοντας σε 2 δόσεις, βάζετε το παγωτό στο μπολ του ηλεκτρικού μίξερ και χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τη χριστουγεννιάτικη πουτίγκα και το κονιάκ και ανακατέψτε να ενωθούν. Πιέστε το μείγμα του παγωτού σε μια φόρμα 25cm x 35cm στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και παγώστε για 2 ώρες.

Ενώ το παγωτό παγώνει, βάλτε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ και χτυπήστε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρεμώδη. Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και χτυπήστε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη. Ανοίγετε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 φύλλα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε πάχος 4 mm και βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά ή μέχρι να σφίξει.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C. Χρησιμοποιήστε ένα κουπ πατ για μπισκότα 6 εκατοστών για να κόψετε 24 αστέρια, ξαναγυρίζοντας τη ζύμη αν χρειάζεται. Τοποθετούμε τα αστέρια σε 2 λαδωμένα ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήστε για 12–15 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει στην αφή. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει στους δίσκους για 5 λεπτά πριν τη μεταφέρετε σε συρμάτινες σχάρες για να κρυώσει εντελώς. Με τον ίδιο κόφτη, κόψτε αστέρια από το παγωτό και συνδυάστε με τα μπισκότα. Καταψύξτε μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *