Δευτέρα, 29 Μαΐου

Δίαιτα με γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά

Δίαιτα με γαλακτοκομικά

Δίαιτα με γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά

Δίαιτα με γαλακτοκομικά; Θα σκέφτεσαι…τι γράφουν αυτοί ! Αφού το πρώτο πράγματα που πρέπει να θυσιάσεις όταν αρχίζεις δίαιτα περιορισμένων θερμίδων,είναι τα γαλακτοκομικά. Γιατί γενικά είναι γνωστό ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν πολλά λιπαρά.
Πάντως πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι όταν καταναλώνουμε γαλακτοκομικά προϊόντα, δεν επιβαρυνόμαστε με όλες τις θερμίδες.

Δες ακόμα:Γιατί δεν αδυνατίζω;Κάνε το μεταβολισμό να δουλεύει στο φουλ, τρώγοντας

Μην καταργήσεις τα γαλακτοκομικά

Αν κάνεις δίαιτα, η επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ μπορεί να γίνει εφιάλτης. Ένα σωρό πειρασμοί υπάρχουν εκεί. Σκέφτεσαι να μην περάσεις καθόλου από το διάδρομο με τα γαλακτοκομικά.

Όλοι ξέρουμε ότι τα λιπαρά είναι κάτι που πρέπει να ελαττώσουμε, αν υπολογίζουμε τις θερμίδες. Φαντάσου όμως να υπήρχε τρόπος τα λίπη που τρως να περνούσαν μέσα από τον οργανισμό σου και να έφευγαν. Ώστε μερικές από τις θερμίδες τους να μην υπολογίζονται!

Αν οι τροφές σου περιέχουν πολύ ασβέστιο όπως συμβαίνει με τα γαλακτοκομικά τότε ίσως αυτό ακριβώς να συμβαίνει. Αν προσθέσεις και το γεγονός ότι το ασβέστιο βοηθά τον οργανισμό σου να κάψει λίπος, τότε ίσως αξίζει να επισκεφτείς το διάδρομο των γαλακτοκομικών.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν την αδυνατιστική δράση του ασβεστίου ενώ μελετούσαν τη σχέση ανάμεσα στη διατροφή και την πίεση του αίματος. Η δράση του ασβεστίου παραμένει αμφιλεγόμενη, αλλά δεκάδες μελέτες έχουν συνεισφέρει με στοιχεία. Δείχνουν ότι αυτό όντως ισχύει, τουλάχιστον σε άτομα που είναι ήδη υπέρβαρα.

Δες ακόμα:Η δίαιτα που νικά τις τοξίνες:Anti-toxin diet plan

Αν μάθεις να καταναλώνεις γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά, μπορείς να ξαναβάλεις το γιαούρτι, το τυρί και το γάλα στη ζωή σου μόνιμα. Πιθανόν να χάσεις περισσότερο βάρος απ’ ό,τι χωρίς αυτά. Διατήρησε ίδια τη συνολική πρόσληψη θερμίδων, αλλά φρόντισε να καταναλώνεις περισσότερα γαλακτοκομικά, και έτσι θα χάσεις βάρος.
.
Άλλες καλές πηγές διατροφικού ασβεστίου είναι: Τα ψάρια με μαλακό κόκαλο, όπως ο σολομός και οι σαρδέλες, τα φασόλια και το γάλα σόγιας.

Τα περισσότερα φυλλώδη λαχανικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο. Ωστόσο, πολλά από αυτά περιέχουν οξαλικά, δηλαδή ενώσεις που ενώνονται με το ασβέστιο και δεν αφήνουν τον οργανισμό να το αξιοποιήσει. Τέτοια λαχανικά είναι μεταξύ άλλων το σπανάκι, το ραβέντι και τα σέσκουλα. Φυλλώδη λαχανικά που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε οξαλικά και αποτελούν καλές πηγές ασβεστίου είναι μεταξύ άλλων η κράμβη, το λάχανο και το σινάπι.

Πώς λειτουργεί;

Η αδυνατιστική δράση του ασβεστίου έχει δύο πλευρές. Πρώτον, το ασβέστιο προσκολλάται στα λίπη που υπάρχουν στο έντερο μας. Το ασβέστιο μαζί με το λίπος σχηματίζουν μια ουσία που μοιάζει με το σαπούνι. Δεν απορροφάται από τα τοιχώματα των εντέρων, γι’ αυτό και απομακρύνεται από τον οργανισμό μας.

Όσο περισσότερο ασβέστιο λαμβάνουμε τόσο περισσότερο λίπος θα απομακρύνεται. Τα λίπη που καταλήγουν απευθείας στην τουαλέτα δεν μπορούν να συσσωρευτούν στα λιποκύπαρα που βρίσκονται κάτω από το δέρμα μας. Γι’ αυτό και στις δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο μερικές θερμίδες δε λαμβάνονται υπόψη.

Παρότι οι ποσότητες λίπους που αποβάλλονται με αυτή τη μέθοδο με την ούρηση και τις κενώσεις είναι μικρές, αθροιστικά είναι αρκετές. Μέσα σε ένα χρόνο, ακολουθώντας μια διατροφή πλούσια σε ασβέστιο, οι θερμίδες που χάνονται μπορεί να ισοδυναμούν με απώλεια 3,5 κιλών σωματικού λίπους, και δίχως να μειώσετε τις λαμβανόμενες θερμίδες.

Η δεύτερη επίπτωση του διατροφικού ασβεστίου πάνω στο σωματικό βάρος είναι πιο περίπλοκη: το ασβέστιο παίζει ένα σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό ελέγχοντας το μηχανισμό καύσης λιπών που υπάρχει στα λιποκύτταρα.

Συχνά ο ανθρώπινος οργανισμός ελαττώνει το ρυθμό μεταβολισμού του ύστερα από μια διατροφή χαμηλής ενέργειας. Για να διατηρήσει την ισορροπία μεταξύ προσλαμβανόμενης και χρησιμοποιούμενης ενέργειας. Αυτό πιθανόν δημιουργήθηκε ώστε ο άνθρωπος να αντεπεξέρχεται σε εποχές που η τροφή ήταν λιγοστή.

Δες ακόμα:Πως θα χάσεις τα περιττά κιλά για πάντα!

Σήμερα όμως αυτό μπορεί να απογοητεύσει όσους μειώνουν τις θερμίδες που παίρνουν, αλλά παρ’ όλα αυτά δε χάνουν βάρος.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το ασβέστιο διατηρεί το ρυθμό μεταβολισμού σε κανονικά επίπεδα όταν κάνεις δίαιτα, καθώς βοηθά να αυξηθεί ο ρυθμός με τον οποίο ο οργανισμός μας καίει τα λίπη.

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *