Παρασκευή, 1 Μαρτίου

Τοξικές ουσίες και αποτοξίνωση!

Τοξικές ουσίες και αποτοξίνωση!

Ποτέ άλλοτε οι άνθρωποι δεν ήταν τόσο εκτεθειμένοι στις τοξικές ουσίες, που προέρχονται από τα φάρμακα, χημικά σκευάσματα καυσαέρια, και φάρμακα. Τότε η αποτοξίνωση είναι το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνει για να περιορίσει τις βλαβερές συνέπειες που έχουν αυτές οι τοξικές ουσίες στην υγεία που.

Τι κάνει η αποτοξίνωση 

Η αποτοξίνωση εξουδετερώνει τις τοξίνες τις αποβάλλει από τον οργανισμό ευνοώντας έτσι την καλύτερη των απεκκριτικών οργάνων. Αυτός o μηχανισμός δεν ήταν ποτέ τόσο σημαντικός όσο είναι στη σημερινή εποχή: κάθε μέρα βομβαρδιζόμαστε από ένα πλήθος τοξικών ουσιών που, με το πέρασμα του χρόνου, επηρεάζουν την ικανότητα του οργανισμού να ρυθμίζει τις βασικές βιολογικές λειτουργίες του, που είναι απαραίτητες για την υγεία, την ανάπτυξη και την αναπαραγωγή.

Ο δυτικός τρόπος ζωής επιδεινώνει την κατάσταση

Σήμερα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι υφίστανται υπερβολικό στρες και επιπλέον ακολουθούν μία διατροφή πλούσια σε σάκχαρα, λίπη και επεξεργασμένα τρόφιμα που στερούνται θρεπτικών συστατικών. Όλα αυτά καταστρέφουν τις λεπτές ισορροπίες και τους ευαίσθητους μηχανισμούς του σώματος και αναστέλλουν την αποτοξινωτική λειτουργία του συκωτιού.
Οι διαδεδομένες ορμονικές διαταραχές, η υπερκόπωση, οι μυϊκοί πόνοι, οι πονοκέφαλοι
οι μολύνσεις, οι ιογενείς ασθένειες, οι πεπτικές διαταραχές, οι αλλεργίες και οι διάφορες μορφές καρκίνου αποτελούν απόδειξη ότι το ποσοστό τοξικότητας του ανθρώπινου οργανισμού είναι πλέον ιδιαίτερα υψηλό.

Σε αυτήν την υπεριοξικότητα προστίθεται και η αυξημένη χρήση αντιβιοτικών φαρμάκων που μειώνει την ικανότητα του οργανισμού να επιτίθεται και να καταστρέφει τα όλο πιο ανθεκτικά βακτήρια και τους πιο επιθετικούς ιούς. Το αποτέλεσμα ο άνθρωπος γίνετε διαρκώς πιο ευαίσθητος και ανυπεράσπιστος απέναντι στις επιθέσεις των εξωτερικών παραγόντων.

Επίθεση στο ανοσοποιητικό σύστημα

Το αυξημένο ποσοστό τοξινών επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, που έργο του είναι να αμύνεται απέναντι στους ιούς και τα βακτήρια. οι τροφικές δυσανεξίες και αλλεργίες αποτελούν πρόωρα σημάδια αποδυνάμωσης του ανοσοποιητικού και του πεπτικού συστήματος. Οι γιατροί μπορούν να χορηγήσουν φάρμακα κατά των αλλεργιών, όπως τα αντισταμινικά, που ανακουφίζουν τους έντονους πόνους, αλλά δεν καταπολεμούν το πρόβλημα στη ρίζα του: την παρουσία υπερβολικών τοξινών στον οργανισμό.

Πέψη και τοξίνες

Δύσκολη πέψη, νωθρό έντερο, ελλιπής απομάκρυνση των τοξινών μέσω του πεπτικού συστήματος και του δέρματος, μειωμένη λειτουργικότητα του συκωτιού και των νεφρών: κοινά προβλήματα που αυξάνουν διαρκώς τα επίπεδα τοξίνωσης του οργανισμού και σαμποτάρουν την ευεξία του. Η δυσλειτουργία του πεπτικού συστήματος μπορεί να ευνοήσει την ανάπτυξη βακτηρίων και να οδηγήσει σε ζυμώσεις των άπεπτων τροφίμων, με αποτέλεσμα o οργανισμός να τις επαναπορροφά σε μία διαδικασία που ορίζεται ως “αυτοτοξίνωση“.

Τέλος, μέσα στο έντερο υπάρχουν τα λεγόμενα “φιλικά βακτήρια“, που συμβάλλουν στην πέψη και στη γενικότερη ευεξία. Αν αυξηθεί ο αριθμός τους, τότε τα παθογόνα βακτήρια μπορεί να συντρίψουν τη “φιλική” βακτηριακή χλωρίδα, ευνοώντας τον πολλαπλασιασμό
των τοξινών.

Στρες και τοξίνες

Μία μόνιμη κατάσταση στρες αυξάνει το ποσοστό των τοξινών στον οργανισμό. Από έρευνες έχει διαπιστωθεί ότι τα αυξημένα επίπεδα των ορμονών του στρες, όπως είναι η αδρεναλίνη και η κορτιζόλη, μπορεί να μετατρέψουν την “ωφέλιμη” αποτοξίνωση σε “βλαβερή” ευνοώντας την ανάπτυξη των ελεύθερων ριζών.

Μία λανθασμένη αποτοξίνωση μπορεί να προκαλέσει υπερβολική συγκέντρωση των ορμονών του στρες στο αίμα – σημαντική αιτία για πολλά προβλήματα υγείας – και να οδηγήσει στην ανάπτυξη σοβαρών εκφυλιστικών παθολογικών καταστάσεων, όπως είναι
οι καρδιοπάθειες και ο καρκίνος.

Τα οφέλη μιας σωστής αποτοξίνωσης

Αν ακολουθήσετε προσεχτικά και ολοκληρώσετε με επιτυχία ένα ειδικά μελετημένο πρόγραμμα αποτοξίνωσης, τότε τα θετικά αποτελέσματα για την υγεία σας- θα είναι αμέτρητα.

Μερικά από αυτά:

  •  η αύξηση της ενέργειας,
  • η βελτίωση του ύπνου,
  •  ο περιορισμός των πρηξιμάτων και της κατακράτησης υγρών,
  •  η μείωση της κακοδιαθεσίας και των πόνων,
  • η βελτίωση της πνευματικής διαύγειας και της μνήμης,
  • η αίσθηση αναζωογόνησης σε όλα τα επίπεδα,
  •  το αίσθημα γαλήνης και ηρεμίας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *