Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου

3 Vegan πιάτα για νοστιμιά, και αποτοξίνωση!

3 Vegan πιάτα για νοστιμιά, και αποτοξίνωση!

Τα λαχανικά της εποχής, μαζί με plant-based προϊόντα -ή και όχι- και τους απαραίτητους ξηρούς καρπούς,
πρωταγωνιστούν σε 3 vegan πιάτα όλο άρωμα και νοστιμιά, για την απαραίτητη αποτοξίνωση.


ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ ΣΑΝ ΡΙΖΟΤΟ

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ ΣΑΝ ΡΙΖΟΤΟΥλικά

  • 1 μικρό λάχανο
  • 1 φλΙΤζ. τσ. ρύζι για ριζότο αρμπόριο, καρναρόλι, καρολίνα
  • 2 κλωνάρια σέλερι λεπτοκομμένα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλΙΤζ. τσ. ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 4-5 φλΙΤζ. τσ. ζωμό λαχανικών σπιτικό [ή νερό)
  • 5-6 κ.σ. εξ. π. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλΙΤζ. τσ. τυρί vegan Τύπου παρμεζάνα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αφαιρούμε από το λάχανο τα εξωτερικά φύλλα και κόβουμε 6-7 φύλλα σε λεπτές λωρίδες. Ξεπλένουμε και αφήνουμε
να στραγγίξουν καλά. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σέλερι.Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 5′. Προσθέτουμε την ντομάτα και το λάχανο με 1 φλΙτζ. τσ. ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για περίπου 8λ,
ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε το ρύζι, λίγο αλάτι και αφήνουμε να πιει σχεδόν όλο το υγρό, ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε 1 φλΙτζ. τσ. ζωμό και αφήνουμε να τον πιει. Συνεχίζουμε έτσι, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Συνολικά το ρύζι χρειάζεται 25′ περίπου βράσιμο (αν είναι καρολίνα, λιγότερο). Πριν από το σερβίρισμα, ανακατεύουμε μέσα λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε με φρεακοτριμμένο πιπέρι και τυρί.

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΙΤΡΙΝΗΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΙΤΡΙΝΗΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣΥλικά

  • 11/2 φλΙΤζ. τσ. πουρέ κολοκύθας
  • 1 φλΙΤζ. τσ. γάλα αμυγδάλου ή άλλο vegan γάλα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο [όχι τριμμένο]
  • 1 κ.γ. ξερό φασκόμηλο
  • 2 σκ. σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. εξ. π. ελαιόλαδο
  • vegan τυρί τύπου παρμεζάνα
  • καβουρδισμένο αμύγδαλο τριμμένο ή κουκουνάρι προαιρετικά
  • 400 γρ. πένες
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο για 3-5′ και στη συνέχεια προσθέτουμε το φασκόμηλο.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τον πουρέ της κολοκύθας και το γάλα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
ανακατεύουμε ελαφρά και σιγοψήνουμε για περίπου &. Στο τέλος, ρίχνουμε στη σάλτσα τους ξηρούς καρπούς.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, al dente. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα.
Προσθέτουμε πιπέρι από μύλο, σερβίρουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με τριμμένο vegan τυρί. για να φτιάξουμε τον πουρέ κολοκύθας, βράζουμε 600 γρ. καθαρισμένη σάρκα κολοκύθας σε αλατισμένο νερό
μέχρι να μαλακώσει. Τη στραγγίζουμε πολύ καλά και την πολτοποιούμε.

ΠΡΑΣΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ ΜΠΡΕΣΕ

ΠΡΑΣΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ ΜΠΡΕΣΕΥλικά

  • 24-6 πράσα (ανάλογα με το μέγεθος) σε χοντρές ροδέλες
  • 2 μέτρια καρότα σε χοντρές ροδέλες
  • 3 μέτριες πατάτες σε κύβους σκ. σκόρδου κομμένες στη μέση
  • 250 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. σπόρους κύμινου
  • 1/3 φλΙτζ. τσ. εξ. π. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. διατροφική μαγιά
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα πράσα, τις πατάτες και τα καρότα
για 5′, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για 1′ ακόμα. Προσθέτουμε τον ζωμό και τα υπόλοιπα υλικά, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για 30′
ή λίγο περισσότερο, ελέγχοντας αν έχουν μαλακώσει τα λαχανικά. Σερβίρεται σκέτο ή ως συνοδευτικό με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *