Κυριακή, 19 Ιανουαρίου

Λαβράκι με ξινόχοντρο μια θαυμάσια συνταγή!

Λαβράκι με ξινόχοντροΛαβράκι με ξινόχοντρο μια θαυμάσια συνταγή!

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου ένα γευστικό μενού,το οποίο θα αγαπήσεις όχι μόνο εσύ αλλά και η παρέα σου.Λαβράκι με ξινόχοντρο μια θαυμάσια συνταγή που θα λατρέψεις!


Για το Λαβράκι με ξινόχοντρο θα χρειαστείς:

 

  • 2 λαβράκια των 500 γραμμ.
  • 20ml λάδι τζίντζερ
  • 200 γραμμ. ξινόχοντρο τραχανά
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο καρέ
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη καρέ
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 200 ml ζωμό λαχανικών
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 10 γραμμ. μαϊντανό
  • 10 γραμμ. άνηθο

Λαβράκι με ξινόχοντρο μια θαυμάσια συνταγή!

Εκτέλεση συνταγής:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τον τραχανά για 2 λεπτά. Έπειτα τον σουρώνουμε και τον ξεπλένουμε με κρύο νερό, για να σταματήσουμε το βράσιμο. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι κατεβάζουμε το ζωμό στο μισό και εκτός φωτιάς προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο ανακατεύοντας με ένα ράβδο μπλέντερ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το χυμό από το λεμόνι, τον άνηθο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε με το ράβδο μπλέντερ.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, που το έχουμε ψιλοκόψει μαζί με το κολοκύθι. Προσθέτουμε τον τραχανά και λίγο ζωμό και τον αφήνουμε μέχρι να στεγνώσει καλά, χωρίς όμως να πάρει χρώμα.

Τέλος, βάζουμε την πιπεριά και το φρέσκο κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε. Σε αντικολλητικό τηγάνι- βάζουμε λάδι, τζίντζερ και τα φιλέτα ψαριού με το δέρμα προς τα κάτω. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και πατάμε τα φιλέτα με μία σπάτουλα για να παραμείνουν ίσια. Αλατίζουμε και αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά.

Γυρίζουμε τα φιλέτα μόλις δούμε ότι το ψάρι έχει ψηθεί κατά τα 3/4. Σερβίρουμε τον τραχανά στο πιάτο, τοποθετούμε τα φιλέτα κομμένα στη μέση και συνοδεύουμε με τη σάλτσα μυρωδικών.

Καλή επιτυχία!!!

Αν σου αρέσουν τα άρθρα του beauty secrets κάνε like στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεσαι καθημερινά!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *