Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου

Μεσογειακή πίτσα με ζύμη ολικής άλεσης

Μεσογειακή πίτσα με ζύμη ολικής άλεσης

Μεσογειακή πίτσα με ζύμη ολικής άλεσης

Προσέχεις τη διατροφή σου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα στερηθείς την απόλαυση μιας πίτσας.
Φτιάξε αυτή την εύκολη μεσογειακή πίτσα με αφράτη ζύμη με αλεύρι ολικής άλεσης και απόλαυσέ τη στο μπαλκόνι με τους φίλους σου.




Συνταγή για 2 μεσογειακές πίτσες

Υλικά για τη ζύμη

  • 1 πακέτο αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 φακελάκι μαγιά στιγμής
  • 10 γραμμ. αλάτι
  • 600 ml νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 /2 κ.γ. ρίγανη ξερή, τριμμένη

Για την επιφάνεια

  • 150 γραμμ. σάλτσα ντομάτας
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 2 πιπεριές-κέρατο, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 1 /2 φλιτζάνι ελιές καλαμών, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
  • 1 /2 φλιτζάνι κάππαρη, ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • 1 /2 κ.γ. θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
  • 40 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για τη ζύμη: Σε μεγάλο μπολ κοσκίνισε το αλεύρι ολικής άλεσης με τη αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
πρόσθεσε το αλάτι και ανακάτεψε. Ζέστανε σε μπρίκι 200 ml από το νερό, ώσπου να γίνει χλιαρό, πρόσθεσε τη μαγιά στιγμής, και ανακάτεψε. Ρίξε τη στο μπολ με τα αλεύρια, πρόσθεσε το υπόλοιπο νερό, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη και ανακάτεψε καλά με τα χέρια, μέχρι να ενωθούν.

Μετέφερε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζύμωσε τη για 6-7 λεπτά, μέχρι να ξεκολλά από τα χέρια σου. Χώρισε τη σε δύο ίσα μέρη, σκέπασε τα και άφησέ τα για 20 λεπτά για να «ξεκουραστούν».

Για τις πίτσες: Προθέρμανε το φούρνο στους 200. Βάλε σε δύο ταψιά με διάμετρο 32-34 εκ. από ένα κομμάτι ζύμης και άπλωσε τη μέχρι να καλύψει την επιφάνεια του ταψιού. Άλειψε τις βάσεις ζύμης με τη σάλτσα ντομάτας. Από πάνω ρίξε το λιωμένο σκόρδο, τις ροδέλες πιπεριάς, τις ελιές, την κάππαρη, τη ρίγανη και το θυμάρι. Ράντισε με το ελαιόλαδο και  πασπάλισε με την τριμμένη γραβιέρα. Ψήσε τις πίτσες μία μία, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για 20-25 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η ζύμη και σερβίρισε αμέσως.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!