Τρίτη, 24 Νοεμβρίου

Γκρατιναρισμένα φρούτα στο φούρνο!

Γκρατιναρισμένα φρούτα στο φούρνο!

Γκρατιναρισμένα φρούτα στο φούρνο!

γκρατιναρισμένα φρούτα είναι το χρυσαφί ρόδισμα στο φούρνο. Εδώ, μια ζεστή και πλούσια ζαμπαγιόν προσδίδει μια αισθησιακή επικάλυψη στα απλά ανάμικτα φρούτα.




Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά

Συνολικός χρόνος μαγειρέματος 25-30 λεπτά

Μερίδες 4

  • 2 ροδάκινα
  • 2 νεκταρίνια
  • 2 δαμάσκηνα
  • 4 lychees (εξωτικά φρούτα)
  • 2 φρούτα του πάθους
  • 250γρ. φράουλες
  • 250γρ. σμέουρα
  • 2 αβγά, συν 2 κρόκους
  • 80γρ. ψιλή ζάχαρη
  • 3 κ.σ. Κιρς (λικέρ από κεράσια)
  • Φρέσκα φύλλα δυόσμου, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1 Πλένετε τα ροδάκινα, τα νεκταρίνια και τα δαμάσκηνα και τα στεγνώνετε καλά. Κόβετε τα φρούτα στη μέση και στρίβετε τα δύο κομμάτια σε αντίθετες κατευθύνσεις για να τα ξεχωρίσετε. Βγάζετε τα κουκούτσια και κόβετε τα φρούτα σε λεπτές φέτες.

2 Ξεφλουδίζετε την τραχιά φλούδα των lychees. Κόβετε κάθε φρούτο κατά μήκος, το ανοίγετε και πετάτε το κουκούτσι. Κόβετε τα φρούτα του πάθους στη μέση και βγάζετε σε ένα μπολ τον πολτό και τους σπόρους. Πλένετε τις φράουλες και αφαιρείτε τα κοτσάνια. Αραδιάζετε όμορφα όλα τα φρούτα σε τέσσερα πυρίμαχα πιάτα ή ατομικούς δίσκους και τα περιχύνετε με τον πολτό και τους σπόρους των φρούτων του πάθους.

3 Ζεσταίνετε το γκριλ. Γεμίζετε ένα τηγάνι με αρκετό νερό, ώστε η βάση του μπολ που θα χρησιμοποιηθεί στο επόμενο βήμα να μην ακουμπά στο βραστό νερό όταν θα το βάλετε επάνω του. Όταν βράσει το νερό, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία.

4 Βάζετε τα αβγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ και το βάζετε πάνω από το τηγάνι με το ζεστό νερό. Ανακατεύετε για 10-15 λεπτά ή ώσπου να γίνει το μείγμα πηχτό και κρεμώδες και να αφήνει ίχνος όταν ανασηκώνετε τον αναδευτήρα. Προσθέτετε το Κιρς.

5 Μοιράζετε την κρέμα στα φρούτα και ψήνετε γρήγορα ώσπου να ροδίσει ομοιόμορφα η ζαμπαγιόν. Διακοσμείτε με φύλλα δυόσμου και σερβίρετε. O σεφ συμβουλεύει Μπορείτε να ετοιμάσετε νωρίτερα τα πιάτα με τα φρούτα και να τα σκεπάσετε με μεμβράνη για να μην ξεραθούν.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *