Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου

Κέντρο Ολιστικής Θεραπείας και Εναλλακτικής Ιατρικής στην Αθήνα

Κέντρο Ολιστικής Θεραπείας και Εναλλακτικής Ιατρικής στην ΑθήναΚέντρο Ολιστικής Θεραπείας και Εναλλακτικής Ιατρικής στην Αθήνα

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε πως πολλοί άνθρωποι απλά δεν αισθάνονται πολύ καλά. Πολλές φορές μπορεί να έχουν πόνους και αδυναμίες οι οποίες δεν μπορούν να «δικαιολογηθούν». Μετά από τσεκάπ κι εξετάσεις ενώ άλλες αν και δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας, απλά αισθάνονται άσχημα. Αισθάνονται με άλλα λόγια πως κάτι δεν πάει καλά. Το αίσθημα αυτό μοιάζει με μία πίεση ή κάποιες φορές και με «ασφυξία» και είναι πολύ συχνό στις μέρες μας. Αυτό που το προκαλεί δεν είναι άλλο από τον σύγχρονο τρόπο ζωής.Είναι γνωστό σε όλους πως πλέον η ζωή του ανθρώπου καμία σχέση δεν έχει με τη φύση. Οι περισσότεροι μένουμε σε μεγάλες πόλεις οι οποίες έχουν πολύ μολυσμένη ατμόσφαιρα και γενικά άσχημες συνθήκες ζωής. Επιπλέον, οι δουλειές πλέον αν και δεν είναι απαιτητικές σωματικά, έχουν πολλές ευθύνες και γενικά είναι πολύ κουραστικές σε πνευματικό επίπεδο. Εννοείται φυσικά πως υπάρχουν κι άλλες πιέσεις όπως είναι η πληρωμή του ενοικίου, των λογαριασμών και άλλων εξόδων κάθε μήνα.

Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της μεγαλύτερης ίσως επιδημίας της εποχής μας, η οποία είναι στην ουσία πνευματική και δεν είναι άλλη από το άγχος. Το άγχος είναι σαν ένα αόρατο βάρος το οποίο μας δημιουργεί πολλά προβλήματα, τα οποία όμως έχουν τη ρίζα στο μυαλό μας. Με απλά λόγια, το άγχος δεν είναι κάτι σωματικό, είναι ψυχολογικό κι επηρεάζει και το σώμα. Στην ουσία λοιπόν νοσεί το πνεύμα και όχι το σώμα.

Το άγχος είναι η νούμερο ένα αιτία των χρόνιων προβλημάτων υγείας που μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιος και τα οποία απλά δεν φαίνονται σε εξετάσεις και άλλους επιστημονικούς ελέγχους. Είναι μία κατάσταση που μας «τρώει» αργά ξεκινώντας από το πνεύμα και προχωρώντας και στο σώμα. Είναι γνωστό άλλωστε ότι το άγχος μπορεί να επιδεινώσει ήδη υπάρχοντα προβλήματα υγείας και να τα ενισχύσει.

Άγχος και εναλλακτική ιατρική

Το άγχος και τα συμπτώματα του δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από τους γιατρούς στις κλινικές και στα νοσοκομεία γιατί δεν μιλάμε για μία αρρώστια του σώματος αλλά του πνεύματος. Δυστυχώς ή ευτυχώς, οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη εφεύρει φάρμακα για το πνεύμα.

Τα καλά νέα όμως είναι ότι το άγχος – και όλα τα προβλήματα που δημιουργεί –  δεν είναι κάτι που δεν μπορεί να ελεγχθεί και ακόμη και να θεραπευτεί. Πολλοί άνθρωποι έχουν βρει την απάντηση στην εναλλακτική ιατρική, η οποία και αποσκοπεί στην επαναφορά της ισορροπίας ανάμεσα σε σώμα και πνεύμα ώστε να έχουμε νου υγιή εν σώματι υγιή.

HolisticHealth: Κέντρο ολιστικής θεραπείας στην Αθήνα

Δεδομένου ότι το άγχος συνδέεται με τη ζωή στις μεγαλουπόλεις, είναι λογικό οι Αθηναίοι να υποφέρουν πολλοί από αυτό. Το κέντρο ολιστικής θεραπείας κι εναλλακτικής θεραπείας Holistic Health στην Αθήνα είναι εκεί για να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να βρουν την ισορροπία στη ζωή τους και να βελτιώσουν τόσο την σωματική όσο και τη ψυχική υγεία τους με μεθόδους που δεν βασίζονται καθόλου στα τεχνητά φάρμακα αλλά στη φύση.

Στο κέντρο ολιστικής θεραπείας όπως μπορεί κανείς να καταλάβει από το όνομα του, γίνεται μία ολιστική προσέγγιση στο πρόβλημα του ασθενή η οποία και σκοπεύει στην επαναφορά της ισορροπίας ανάμεσα στο σώμα και το πνεύμα, με έμφαση στο πνεύμα, αφού από εκεί ξεκινάνε το άγχος και άλλα παρόμοια προβλήματα.

Οι θεραπείες συνήθως περιλαμβάνουν συνεδρίες ρεφλεξολογίας και μασάζ οι οποίες έχουν σκοπό να χαλαρώσουν το πνεύμα και να ανακουφίσουν το σώμα. Μέρος της θεραπείας είναι επίσης και οι συναντήσεις με ειδική ψυχολόγο, προκειμένου να βρεθεί και να αντιμετωπιστεί η ρίζα των πνευματικών προβλημάτων και να επανέλθει η ισορροπία στο πνεύμα. Τέλος, στο Κέντρο παρέχει τις υπηρεσίες της και μία άρτια εκπαιδευμένη διατροφολόγος για μία διατροφή ελεύθερη από τροφές με χημικά και τεχνητές ουσίες οι οποίες κι επηρεάζουν αρνητικά σώμα αλλά και πνεύμα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το Holistic Health

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *