
Εύκολο γιορτινό σπιτικό γλυκό με τέλειο αποτέλεσμα.Αυτό το εντυπωσιακό σοκολατένιο κέικ Χριστουγέννων είναι εύκολο,αλλά να είσαστε σίγουρες πως η εμφάνιση του θα εντυπωσιάσει!Εσείς δεν έχετε άλλο από το να καμαρώνετε για το δημιούργημα σας,αυτές τις γλυκές γιορτινές μέρες!
Υλικά:Για το σοκολατένιο γιορτινό δεντράκι
Εκτέλεση: Για το σοκολατένιο γιορτινό δεντράκι
1.Κοσκινίστε το κακάο και ανακατέψτε το με το αλεύρι, 4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
2. Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν. Επίσης χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με το υπόλοιπο μπέικιν πάουντερ. ‘Έπειτα ρίξτε τη μαρέγκα στο μείγμα με τους κρόκους ανακατεύοντας προσεκτικά, προσθέστε το μείγμα του αλευριού κοσκινίζοντας το και ανακατεύοντας προσεκτικά μέχρι να γίνει μια ομοιογενής Ζύμη. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
3. Βουτυρώστε μια λαμαρίνα 35χ30 εκ. ντύστε τη με βουτυρωμένο χαρτί φούρνου, ρίξτε τη ζύμη, ισιώστε τη και ψήστε τη για περίπου 25 λεπτά στο φούρνο.
4. Βγάλτε τη ζύμη από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει μέσα στη λαμαρίνα. Αναποδογυρίστε τη λαμαρίνα πάνω σε μια πετσέτα, αφαιρέστε το χαρτί και σκεπάστε τη Ζύμη.
5. Για το δεντράκι: Κόψτε από τη Ζύμη από ένα αστέρι 18 εκ. 16 εκ. 14 και ένα των 12 εκ. Επίσης για την κορυφή κόψτε 2 αστέρια των 6 εκ.
6. Φτιάξτε το δεντράκι ακολουθώντας τη φωτογραφία και πασπαλίζοντας ενδιάμεσα με ζάχαρη άχνη