Σάββατο, 18 Ιανουαρίου

Σουτζουκάκια με σάλτσα ελιές και ρύζι!

Σουτζουκάκια με σάλτσα

Σήμερα θα μοιραστώ μια εξαιρετική συνταγή για σουτζουκάκια.Η διαφορά της συνταγής αυτής είναι ότι θα χρειαστείς αρνίσιο κιμά και όχι μοσχαρίσιο και μέσα στον κιμά θα προσθέσεις και ελιές.Είναι μια παλιά συνταγή που την έχω μάθει από την θεία μου την Ελλίτσα.Δοκίμασε να φτιάξεις και εσύ σουτζουκάκια με σάλτσα και ελιές και θα με θυμηθείς!



Σουτζουκάκια με σάλτσα ελιές και ρύζι!

Για τα σουτζουκάκια με σάλτσα και ελιές θα χρειαστείς

Υλικά για τη σάλτσα

  • 2 κουτ, σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουτ γλυκού πάπρικα
  • 1+1/2 φλιτζάνι πολτό ντομάτας χωρίς φλούδια και σπόρους
  • 3-4 κουτ σούπας κρασί ξηρό

Σουτζουκάκια με σάλτσα ελιές και ρύζι!

Υλικά για τα σουτζουκάκια:

  • 450 γραμμ. κιμάς αρνίσιος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 50 γραμμ. ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 50 γραμμ. ψίχουλα φρέσκου άσπρου ψωμιού
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα ζεσταίνουμε το λάδι σε μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε επί 5′ ώσπου να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την πάπρικα,και την ντομάτα. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν ξεσκέπαστα επί 10-15 λεπτά ώσπου να πήξει η σάλτσα.
Για να ετοιμάσουμε τα σουτζουκάκια αναμειγνύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τις ελιές το μαϊντανό, τα ψίχουλα, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε το αυγό, ζυμώνουμε το μείγμα και ύστερα με αλευρωμένα χέρια πλάθουμε 24 σουτζουκάκια, ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και ρίχνουμε τα σουτζουκάκια, λίγα λίγα κάθε
φορά, να τηγανιστούν σε μέτρια φωτιά απ’ όλες τις πλευρές και να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν το λάδι τους.Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια περιχυμένα με τη σάλτσα και πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Η σάλτσα που θα περιχύσεις στα σουτζουκάκια πρέπει να είναι πηχτή χωρίς καθόλου υγρά.

Καλή επιτυχία!!!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *