Η κριτική κουζίνα είναι άρρηκτα δεμένη με τη μεσογειακή διατροφή και την Ελληνική νοστιμιά.Σήμερα θα μάθεις μια παραδοσιακή κριτική συνταγή Κατσίκι με σταμναγκάθι.
Για το Κατσίκι με σταμναγκάθι θα χρειαστείς:
- 1 κιλό κατσικάκι κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 κιλό σταμναγκάθι
- 7 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές λευκό κρασί
- χυμός 2 λεμονιών
- αλάτι, πιπέρι
Κατσίκι με σταμναγκάθι:Από την Κριτική κουζίνα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σταμναγκάθι. Το βουτάμε σε βραστό νερό για 5 λεπτά για να φύγει η πικράδα του. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, αλατίζουμε, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε το σταμναγκάθι, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αφήνοντας το φαγητό να σιγοβράσει επί 20 λεπτά. Προσθέτουμε το λεμόνι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει 5 λεπτά ακόμα. Το σερβίρουμε ζεστό μαζί με
την πλούσια σάλτσα του.
Καλή επιτυχία!
ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ
- Κοτόπουλο λεμονάτο με σπανάκι και κάππαρη
- Μοσχαράκι με μανιτάρια & βουτήματα αρωματικών!
- Ταϊλανδέζικο μοσχάρι με κάρυ & γλυκοπατάτα
ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ