Κυριακή, 14 Απριλίου

Τι είναι η γιόγκα: Φιλοσοφία & Οφέλη!

Τι είναι η γιόγκα: Φιλοσοφία & Οφέλη!

Τι είναι η γιόγκα: Φιλοσοφία & Οφέλη!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι είναι γιόγκα; Η Γιόγκα είναι μία φυσική, νοητική και ψυχική πρακτική ή μαθητεία που προέρχεται από την Ινδία. Η ετυμολογία της λέξης «Yoga» πηγάζει από τη λέξη «yug» που σημαίνει «ένωση». Η ιστορία της Γιόγκα, χάνεται στα βάθη του χρόνου, με την προέλευση της να είναι δύσκολο να ανακαλυφθεί, λόγω της αρχαίας ιστορίας της. Υπάρχουν κάποιες αναφορές σε προβενδικές ινδικές παραδόσεις τον 60 και 50 αιώνα, καθώς και κείμενα της Χάθα Γιόγκα (είδος Γιόγκα) τον ο αιώνα.

Ο Κρίσνα (ινδουιστική θεότητα) λέει ότι για να γίνει κάποιος Γιόγκι, ασκούμενος δηλαδή στη Γιόγκα, απαιτείται τόλμη, καθαρότητα της καρδιάς και επιμονή στην πρακτική της Γιόγκα. Στη Δύση, την έκανε γνωστή ο Παραμαχάνσα Γιογκανάντα το 920, αλλά το 1980 έγινε πλέον πολύ δημοφιλής στην Αμερική και στην Ευρώπη.

Η φιλοσοφία της Yoga

Η φιλοσοφία της Γιόγκα τονίζει ότι ο τρόπος καθαρισμού του σώματος και του πνεύματος είναι η ηθική και η πίστη στις αξίες όπως: η ειρήνη, η γαλήνη, η αφοσίωση, ο σεβασμός σε κάθε μορφή ζωής, η συμπόνοια και η αντιστοιχία σκέψεων και πράξεων.

Με αυτόν τον ηθικό τρόπο ζωής, επιτυγχάνεται η ισορροπία της ανθρώπινης ύπαρξης. Η προσέγγιση της Γιόγκα είναι η στάση ζωής και σκέψης που χρησιμοποιεί ως μέσο το σώμα. Έτσι ώστε να προετοιμάσει τον ασκούμενο (Γιόγκι) για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο του διαλογισμού.

Οι Γιόγκι επιλέγουν μια στάση ζωής σύμφωνα με την οποία οδηγούνται σε μια κατάσταση εσωτερικής γαλήνης και ηρεμίας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ

Οι δημοφιλέστερες κατηγορίες είναι:

  • Χάθα Γιόγκα (Hatha Yoga):Τι είναι η Hatha Yoga; Μπορεί να εφαρμοστεί ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης και ηλικίας. Ιδανική για αρχάριους.
  • Πάουερ Γιόγκα (Power Yoga): Τι είναι η Power Yoga; Για άτομα με μυοσκελετικά προβλήματα και πόνους σε αυχένα και μέση.
  • Χοτ Γιόγκα (Hot Yoga):Τι είναι η Hot Yoga; Για απώλεια βάρους και αποτοξίνωση.
  • Αέριαλ Γιόγκα (Aerial Yoga): Τι είναι η Aerial Yoga ; Αν είσαι άτομο προχωρημένου επιπέδου και πολύ καλής φυσικής κατάστασης.

Όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και φυσικής κατάστασης, μπορούν να την εξασκήσουν.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ  ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Μερικά από τα πολλαπλά οφέλη είναι η αυξημένη ευκινησία των μυών και της σπονδυλικής στήλης. Και η προφύλαξη από ασθένειες όπως η οστεοαρθρίτιδα. Η καλύτερη ισορροπία και στάση του σώματος, η μείωση του άγχους μέσω του διαλογισμού. Η βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος που οδηγεί σε ευεξία. Και η μείωση περιττού βάρους, βελτιώνοντας ταυτόχρονα και τον μεταβολισμό.

Η Γιόγκα αποτελεί αντίδοτο για πολλά προβλήματα και όσοι την ξεκινάνε, μετά γίνεται για αυτούς ένας νέος τρόπος ζωής.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *