Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου

ΓΕΥΣΕΙΣ

ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Beauty- Secrets.Gr

.
Κυριακάτικες μοναδικές γεύσεις.Γευστικά γλυκά με απλά και οικονομικά υλικά και απολαυστικά πιάτα.

Η αγάπη μου για τη μαγειρική μου γέννησε την ιδέα να δημιουργήσω σε αυτό το blog μια μικρή γωνιά με γεύσεις.
Γεύσεις & νόστιμες συνταγές μαγειρικής Beauty Secrets

Γεύσεις & νόστιμες συνταγές μαγειρικής Beauty Secrets
Νόστιμες και γευστικές συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.Συνταγές βάση της δικής μου εμπειρίας και γνώσεων φτιαγμένες όμως με μεγάλη αγάπη και πάθος. Εδώ θα βρεις ξεχωριστές πρωτότυπες γαστρονομικές προτάσεις που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο,αλλά και συνηθισμένες κλασικές γεύσεις.Νόστιμα γλυκά & φαγητά εύκολα,γρήγορα και οικονομικά.
Δες μερικές χρήσιμες συμβουλές πριν ξεκινήσεις να μαγειρεύεις
#Πριν ξεκινήσουμε την εκτέλεση μιας συνταγής, συγκεντρώνουμε στον πάγκο εργασίας τα υλικά και τα έχουμε όλα μπροστά μας πλυμένα, μετρημένα, ζυγισμένα ή κομμένα.
#Φτιάχνουμε μια λίστα με τα τρόφιμα ή τα είδη οικιακής χρήσης που έχουν τελειώσει ώστε να τα θυμηθούμε όταν θα πάμε για ψώνια.
#Σαπουνίζουμε τα χέρια μας πριν ξεκινήσουμε την προετοιμασία του φαγητού.Το σαπούνισμα και το καλό ξέπλυμα μας απαλλάσσουν από τα περισσότερα μικρόβια.
#Στρώνουμε στον πάγκο της κουζίνας παλιές εφημερίδες για την προετοιμασία του φαγητού.Κατόπιν μαζεύουμε τις εφημερίδες με τα υπολείμματα και τα πετάμε.Έτσι γίνεται πιο εύκολο το καθάρισμα του πάγκου.
#Μυρωδιές από σάλτσες, σκόρδα και κρεμμύδια μένουν σε ξύλινα εργαλεία της μαγειρικής, γι’ αυτό δεν τα χρησιμοποιούμε στη ζαχαροπλαστική.
#Τα ωμά κρεατικά,τα πουλερικά και τα ψαρικά είναι πιθανό να έχουν μικρόβια. Γι’ αυτό δεν τα κόβουμε ποτέ στην ίδια επιφάνεια με άλλα τρόφιμα. Χρησιμοποιούμε διαφορετικούς δίσκους κοπής για κάθε είδος και σε διαφορετικά χρώματα για να τους ξεχωρίζουμε αμέσως.
#Τα ζουμιά τους τα μαζεύουμε με χαρτί κουζίνας και όχι με σφουγγάρι ή πανί. Σαπουνίζουμε σχολαστικά τους δίσκους κοπής πριν και μετά το κόψιμο.
#Για να μην κολλήσει το ψάρι στη σχάρα, την τρίβουμε με κρεμμύδι.
#Βάζουμε σε μια αλατιέρα αλεύρι για να πασπαλίσουμε πιο εύκολα την επιφάνεια που θέλουμε.
Στρώνουμε αλουμινόχαρτο στο ταψί που χρησιμοποιούμε για ψήσιμο στο γκριλ. Έτσι δεν θα ταλαιπωρηθούμε έπειτα για να το καθαρίσουμε.
#Για προστασία όταν τρίβουμε στον τρίφτη φοράμε στον αντίχειρα ένα δάχτυλο από παλιά ή σκισμένα γάντια.
#Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί (λαδόχαρτο) σε φόρμες, ταψιά και λαμαρίνες όπου ψήνουμε ψωμί, κέικ ή κουλουράκια. Έτσι δεν χρειάζεται να λαδώσουμε τα σκεύη και να τα πασπαλίσουμε.
ΕΥΚΟΛΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
1 κουταλιά του γλυκού = 5 γραμμάρια
1 κουταλιά της σούπας = 15 γραμμάρια
1 φλιτζάνι τσαγιού = 200 γραμμάρια
1 αυγό (το εσωτερικό) = 50-60 γραμμάρια

Νόστιμες σαλάτες με σπανάκι
ΓΕΥΣΕΙΣ

Νόστιμες σαλάτες με σπανάκι

Κυριακάτικες γεύσεις Το σπανάκι, σε αντίθεση με πολλά άλλα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, είναι γεμάτο με βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.Σήμερα σας έχω ετοιμάσει 2 καταπληκτικές συνταγές για σαλάτα και είμαι σίγουρη πως θα της απολαύσετε! Μικρό σπανάκι με γαρίδες Σερβίρεται παγωμένη με ένα ποτήρι ροζέ κρασί. Υλικά:Για δυο άτομα 3 χούφτες μικρό σπανάκι 300γρ βρασμένες γαρίδες, αποφλοιωμένες 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο χυμό μισού λεμονιού 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη μια πρέζα αλάτι μισό κρεμμυδιού, ψιλοκομμένο 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο Εκτέλεση-Εφαρμογή: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το λάδι,τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού,τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Βράστε τις γαρί...
Λαχταριστό παγωτό σοκολάτας
ΓΕΥΣΕΙΣ

Λαχταριστό παγωτό σοκολάτας

Κυριακάτικες γεύσεις ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 6 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 30 λεπτά (συν ψυγείο) Υλικά: 4 κρόκους αβγών 60 γρ. ζάχαρη 1 κ.σ. κακάο 250 m1 (1 ποτήρι νερού) γάλα 120 ml (περίπου μισό ποτήρι) φυτική κρέμα γάλακτος 2/3 δόσης βανίλια 130 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα Εκτέλεση: Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη. "Έπειτα ρίχνετε το κακάο και ανακατεύετε συνεχώς. Βράζετε το γάλα, στο οποίο ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Ανακατεύοντας, προσθέτετε σταδιακά το μίγμα στους κρόκους. Ψήνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 20 λεπτά (φροντίστε να συνεχίσετε το ανακάτεμα μέχρι το μίγμα να γίνει μια ομοιογενής κρέμα). Στα συνέχεια τη ρίχνετε σε ένα μπολ περνώντας την από σήτα. Τέλος, την αφήνετε να γίνει χλιαρή. Λιώνετε την ...
Ελαφρύ γλυκό
ΓΕΥΣΕΙΣ

Ελαφρύ γλυκό

Κυριακάτικες γεύσεις     Υλικά: 2 πακέτα πτι μπερ 2 κουτιά ζελέ 1 κιλό γιαούρτι σακούλας 1 κουτ. σούπας ζάχαρη 1 κονσέρβα κομπόστα ή φρέσκα φρούτα Εκτέλεση: Σε ένα τετράγωνο πυρέξ στρώνουμε τα πτι μπερ αφού πρώτα τα έχουμε ποτίσει ελαφρώς με το σιρόπι της κομπόστας (αν δεν χρησιμοποιήσουμε κομπόστα, τότε τα βρέχουμε με λίγο φρέσκο γάλα). Φτιάχνουμε το ζελέ της προτίμησής μας σύμφωνα με τις οδηγίες διαλύοντας και τη ζάχαρη (κατά βούληση καλό θα ήταν να μπει λιγότερο νερό στο ζελέ για να μην γίνει πολύ αραιό και δύο κουταλιές από το σιρόπι τις κομπόστας). Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι και ανακατεύοντας ρίχνουμε σιγά σιγά και το ζελέ. Ρίχνουμε και ψιλοκομμένα φρούτα τις προτίμησής μας (και ότι φυσικά ταιριάζει περισσότερο με το άρω...
Κούπα από Confetti Φρούτων
ΓΕΥΣΕΙΣ

Κούπα από Confetti Φρούτων

Κυριακάτικες γεύσεις Αυτή η συνταγή περιέχει φυτοφαινόλες από το κίτρο και αποτελεί το τέλειο επιδόρπιο σε οποιοδήποτε γεύμα της μεσογειακής διατροφής. Είναι ένα ελαφρύ, καλοκαιρινό επιδόρπιο που είναι πολύ γευστικό και δροσιστικό.Αυτή η συνταγή ικανοποιεί τις ημερήσιες ανάγκες σας σε φρούτα όταν κάνετε δίαιτα. Μερίδες : 4 Πρωτεΐνη : 7,8% Υδατάνθρακες : 84,8% Λίπος: 7,4% Θερμίδες: 132 πρωτεΐνη : 2,6 γρ Νάτριο : 29 χγρ Υδατάνθρακες : 27,9 yρ Λίπος : 1,1 yρ Χοληστερόλη : 2 χγρ Υλικά: Ι κούπα φράουλες 1 κούπα blueberrίes 1 κούπα ανανάς σε κύβους 1 κούπα κόκκινα σταφύλια 1 κούπα γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά με γεύση βανίλιας 1 κουταλιά συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα χωρίς λιπαρά 2 κουταλιές χυμός κιτρολέμονού 1/2 κούπας γαρνίρισμα με κρέμα ...
Μπαλάκια από λαβράκι
ΓΕΥΣΕΙΣ

Μπαλάκια από λαβράκι

 Κυριακάτικες γεύσεις 4 μερίδες 520 θερμίδες Υλικά: 300 γρμ. καθαρισμένο λαβράκι αλάτι 1 ασπράδι 3/8 λίτρου γλυκιά σαντιγί άσπρο πιπέρι 250 γρμ. κόκαλα και κεφάλι από λαβράκι 2 κρεμμύδια 3/8 λίτρου ξηρό άσπρο κρασί 250 γρμ. φρέσκα μανιτάρια 1 κύπελλο (200 γρμ.) κρεμ φρές 1 καρότο 1 πράσο 1/2ρίζα σέλινου 1 κουτ. σούπας βούτυρο λίγη ζάχαρη ξανθή σκόνη σάλτσας Εκτέλεση: Κόβετε το ψάρι σε λουρίδες, το αλατίζετε και το βάζετε 30 λεπτά στην κατάψυξη. Μετά περνάτε το ψάρι από την κρεατομηχανή (λεπτό μαχαιράκι). Βάζετε το λιωμένο ψάρι σ' ένα μπολ και το τοποθετείτε σε νερό με παγάκια. Προσθέτετε τώρα το ασπράδι και μετά λίγο - λίγο την παγωμένη γλυκιά σαντιγί προσεκτικά. Ρίχνετε πιπέρι και τοποθετείτε το μίγμα σκεπασμένο στο ψυγείο. Στο μεταξύ ετοιμάζετε το ζωμό ψαριού μέ...
Λαζάνια με μαντζουράνα και πιπεριές
ΓΕΥΣΕΙΣ

Λαζάνια με μαντζουράνα και πιπεριές

Κυριακάτικες γεύσεις   Για 2 άτομα- χρόνος παρασκευής: 30 λεπτά- περίπου 450 Θερμίδες η μερίδα Υλικά: 100 γρ. λαζάνια (κατά προτίμηση από αλεύρι ολικής αλέσεως) αλάτι 2 κόκκινες πιπεριές 1 κίτρινη πιπεριά 3 σκελίδες σκόρδο 3 κ.σ. ελαιόλαδο 200 ml ζωμό λαχανικών (στιγμιαίο) 1 κ.γ. πάπρικα σκόνη 1 κ.γ ρίγανη 1/2 κ,γ, θυμάρι ξερό τριμμένο 70 ml κρέμα γάλακτος 7-8 κλωναράκια μαντζουράνα αλάτι 1 κ.γ. κορνφλάουρ Εκτέλεση: 1. Βράζουμε τα λαζάνια σε αρκετό αλατισμένο νερό για 10 λεπτά περίπου. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. 2. Εν τω μεταξύ πλένουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε κυβάκια. Καθαρίζουμε το σκόρδο. Φυλάμε μία σκελίδα ολόκληρη, ψιλοκόβουμε τις άλλες δύο και τις τσιγαρίζουμε στο λάδι...
Μπαλσάμικη καλοκαιρινή σαλάτα
ΓΕΥΣΕΙΣ

Μπαλσάμικη καλοκαιρινή σαλάτα

Κυριακάτικες γεύσεις Ακολουθεί μια καλοκαιρινή σαλάτα που είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να εμπλουτίσει οποιοδήποτε γεύμα της Μεσογειακής Διατροφής. Είναι καταπληκτική ακόμα και όταν περιέχει απλά μαρούλι. Πρέπει να γίνει η αγα­πημένη συνταγή σαλάτας. Η οικογένεια και οι φίλοι σας δεν πρόκειται να πιστέψουν πόσο γευστική μπορεί να είναι μια απλή σάλτσα σαλάτας με μπαλσάμικο. Πολύ συχνά, οι πιο απλές συνταγές είναι πιο νόστιμες όπως και αυτή η συνταγή. // Μερίδες :4 Πρωτεΐνη : 0, 6 γρ Υδατάνθρακες : 2,6 γρ Λίπος : 13,6 γρ Νάτριο : 90 χyρ Χοληστερόλη : 0χγρ Υλικά:Για την μπαλσάμικη καλοκαιρινή σαλάτα 2 κουταλιές μπαλσάμικο ξύδι 2 κουταλιές μουστάρδα 2 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές μέλι 1/4 κουταλιάς μαύρο πιπέρι Ι/4 κούπας παρθένο ελαιόλ...
error: Content is protected !!