Τρίτη, 24 Νοεμβρίου

Γλυκό ψωμί με μπαχαρικά μακράς διάρκειας

Γλυκό ψωμί με μπαχαρικά μακράς διάρκειας

Γλυκό ψωμί με μπαχαρικά μακράς διάρκειας

Το γλυκό ψωμί με μπαχαρικά είναι από τα ελάχιστα γλυκά όπου το μέλι παίζει βασικό ρόλο. Παλιότερα, οι άνθρωποι το έφτιαχναν αναμιγνύοντας ίσες ποσότητες αλευριού και μελιού. Τα δύο υλικά δουλεύονταν μαζί, η ζύμη ξεκουραζόταν για μερικούς μήνες. Στη συνέχεια, πρόσθεταν τα μπαχαρικά, το έκοβαν στην επιθυμητή μορφή και το έψηναν. Το αλεύρι, το μέλι και τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούσαν διέφεραν από περιοχή σε περιοχή.


Δυσπιστία απέναντι στα προϊόντα του εμπορίου

Στις μέρες μας, είναι δύσκολο να διαθέσει κανείς τόσο χρόνο για να φτιάξει ένα γλυκό ψωμί, καθώς υπάρχει πλέον η μαγιά, που φουσκώνει αμέσως τη ζύμη. Υπάρχουν πολλοί τρόποι παρασκευής του γλυκού ψωμιού. Τα υλικά και οι μέθοδοι ποικίλλουν. Βρίσκουμε ακόμα και γλυκά ψωμιά χωρίς μέλι. Καλό είναι να προσέχουμε πάντα τα συστατικά που αναγράφονται στη συσκευασία.

Η συνταγή του μελισσοκόμου

Η συνταγή που ακολουθεί προέρχεται από έναν μελισσοκόμο, ο οποίος την έχει εκτελέσει πολλές φορές. Είναι παραδοσιακή και δεν περιέχει γάλα ούτε αυγά, ώστε το ψωμί να μπορεί να διατηρηθεί περίπου τρεις εβδομάδες.

Γλυκό ψωμί με μπαχαρικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ζεστάνετε σε μια κατσαρόλα ένα ποτήρι νερό και 250 γρ. μέλι, χωρίς να βράσει. Προσθέστε 50 γρ. αλεύρι και χτυπήστε το μίγμα με το χέρι ή στο μίξερ. Όταν το μίγμα γίνει ομοιογενές, προσθέστε κανέλα, γλυκάνισο, λίγο πιπέρι και 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα.

Μεταφέρετε το μίγμα σε μια φόρμα και ψήστε στον φούρνο (90 C) για τουλάχιστον 2 ώρες. Αν αυξήσετε πολύ τη θερμοκρασία, η κρούστα του ψωμιού σας θα καεί, χωρίς να έχει ψηθεί το εσωτερικό του ψωμιού σας.

Χρήσιμη πληροφορία

Προσοχή! Η μαγιά δεν είναι αρκετή για να φουσκώσει τη ζύμη ενός μίγματος χωρίς γάλα. Είναι απαραίτητη η προσθήκη σόδας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *