Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου

Το κλειδί για την ευεξία είναι η αντοχή!

Το κλειδί για την ευεξία είναι η αντοχή!

Το κλειδί για την ευεξία είναι η αντοχή!

Το κλειδί για την ευεξία είναι η αντοχή και μπορεί να αποδειχτεί εύκολη υπόθεση αρκεί να ακολουθήσουμε τις παρακάτω 5 συμβουλές.Ι. H ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

Η αντοχή δεν είναι συνώνυμο του τρεξίματος. Υπάρχουν πολλά σπορ, είτε στις αίθουσες γυμναστηρίων είτε έξω στη φύση, τα οποία μπορούν να ενισχύσουν την καρδιά και το αναπνευστικό μας. Τα πιο αποτελεσματικά, εκτός από το τρέξιμο, είναι το σκοινάκι, το ποδήλατο, το στεπ, αλλά και τα πατίνια.

2. ΑΥΞΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ

Μία ώρα συνεχόμενου τζόκινγκ δεν αρκεί για να αποκτήσουμε αντοχή. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε το πρόγραμμά μας ήπια, με άσκηση δύο φορές την εβδομάδα για 10′. Κάθε εβδομάδα που θα περνάει μπορούμε να ανεβάζουμε την ένταση σιγά σιγά προσθέτοντας ακόμα 5 τη φορά. Όταν φτάσουμε να γυμναζόμαστε συνολικά 20′, μπορούμε να εντάξουμε και μια τρίτη ημέρα άσκησης.

3. ΑΚΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ

Κάθε ημέρα προπόνησης που περνάει, το σώμα μας αλλάζει και οι λειτουργίες του οργανισμού μας τροποποιούνται. Είναι σημαντικό να ακολουθούμε τους ρυθμούς του, αφού σύντομα θα διαπιστώσουμε πως η καρδιά μας χτυπάει πιο αργά και ανταποκρίνεται καλύτερα στην ένταση, απόδειξη πως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο.

4. ΤΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Οι μικρές παύσεις ανάμεσα στην εντατική γυμναστική είναι το κλειδί για την ευεξία και για μεγαλύτερη αντοχή. Σε κάθε 10 λεπτά άσκησης θα πρέπει να αντιστοιχούν περίπου 21 διαλείμματος με τη μορφή βαδίσματος. Για ένα πλήρες πρόγραμμα θα πρέπει να επαναλαμβάνουμε το παραπάνω σχήμα συνολικά πέντε φορές.

5. ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΑΣ

Για τέλεια απόδοση και αντοχή δεν θα πρέπει ποτέ να τρώμε λίγη ώρα πριν από την άσκηση. Το ιδανικό μάλιστα είναι να έχουμε γευματίσει ελαφριά περίπου τρεις ώρες πριν από την προπόνηση. Αν θέλουμε να γυμναστούμε το πρωί και δεν μπορούμε να σηκωθούμε νωρίτερα, 1 βραστό αβγό και 1 φέτα ψωμί είναι αρκετά για να μας δώσουν ενέργεια χωρίς να μας βαρύνουν, εκτός βέβαια και αν προτιμάμε να φάμε ένα πιάτο μακαρόνια το προηγούμενο βράδυ.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *